Malzemeler:
- 2 dilim taze kaşar peyniri (1,5-2 cm kalınlığında)
- 1 adet yumurta
- 2 çay bardağı un
- 2 çay bardağı galeta unu
- tuz (peynirin tuzu yeterli geldiği için ben kullanmıyorum)
- Kızartmak için sıvıyağ (ne kadar derin olursa o kadar iyi)
Yapılışı:
Unu, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı tabaklara alın. Tavada yağı ısıtmaya başlayın.
Kaşar dilimlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa batırın.
Kızgın yağda 25-30 saniye üstündeki pane altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Kızaran peynirleri havlu kağıt serilmiş tabağa alın. Fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)