TERBİYELEME NEDİR ?

Cumartesi, Aralık 20, 2014

Terbiyeleme Nedir?

Genelde yemeklerin lezzetini arttırmak için gıdayı çeşitli bahartalar ile bulayıp yeteri kadar dinlendirdikten sonra pişirilen yönteme ‘terbiyeleme’ denir.
2 çeşit terbiyeleme yöntemi vardır. Birincisi kırmızı et ve beyaz etin üzerine yağ, limon, süt ve damak tadına göre tercih edilen baharatlar serpilmesi. Eti ve baharatları güzelce karıştırdıktan sonra yaklaşık olarak 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirilen yöntemdir. İkincisi ise genelde çorbalara kıvam ve lezzet katma amacı ile yapılan terbiyeleme yöntemidir. Çorbanın terbiyelenmesi ise şu şekilde olur; 1 adet yumurta sarısı geniş bir kasenin içerisinde çırpılır ve içerisine 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve rendelenmiş 1 diş sarımsak ilave edilir. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra kaynayan çorbanın içerisine ilave edilere çorba terbiyelenerek tadına lezzet katmış olunur.

terbiyeleme çorba terbiyelenmiş çorba
terbiyelenmiş et terbiyeleme et


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates