Genelde yemeklerin lezzetini arttırmak için gıdayı çeşitli bahartalar ile bulayıp yeteri kadar dinlendirdikten sonra pişirilen yönteme ‘terbiyeleme’ denir.
2 çeşit terbiyeleme yöntemi vardır. Birincisi kırmızı et ve beyaz etin üzerine yağ, limon, süt ve damak tadına göre tercih edilen baharatlar serpilmesi. Eti ve baharatları güzelce karıştırdıktan sonra yaklaşık olarak 3-4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra pişirilen yöntemdir. İkincisi ise genelde çorbalara kıvam ve lezzet katma amacı ile yapılan terbiyeleme yöntemidir. Çorbanın terbiyelenmesi ise şu şekilde olur; 1 adet yumurta sarısı geniş bir kasenin içerisinde çırpılır ve içerisine 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve rendelenmiş 1 diş sarımsak ilave edilir. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra kaynayan çorbanın içerisine ilave edilere çorba terbiyelenerek tadına lezzet katmış olunur.