Akşam Yemeği Menüsü/Pırasa Dolması

Çarşamba, Nisan 08, 2015

    • 8 kişilik

  • Pırasa dolması malzemeleri

         1 kg pırasanın beyaz kısmı
         500 gr orta yağlı kıyma
         1 çay bardağı pirinç
         1 soğan
         5 dal maydanoz
         1 tatlı kaşığı tuz
         Yarım çay kaşığı karabiber
         2 yemek kaşığı salça
         30 gr 
      ı
  • Pırasa dolması hazırlanışı

  • Pırasa dolması: Pırasanın beyaz kısımlarını 10 cm uzunluğunda kesin. Büyük bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suya ekleyin ve diri kalacak şekilde birkaç dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp soğuk sudan geçirin ve 2 kat pırasa kalacak şekilde içlerini çıkarıp bir kenarda bekletin. Kıymayı bir kaseye alın. Soğanı yemeklik doğrayın, pirinci yıkayıp ekleyin. Maydanozu kıyın, tuz, karabiber ve salçasını ilave edip iyice karıştırın. Pırasaların içini kıyma harcıyla doldurun. Tencerenin dibine bir sıra pırasa yaprağı dizin ve üzerine dolmaları sıralayın. Pırasaların hafif üzerine çıkacak kadar sıcak su ve 
    ını ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.Pırasa dolması artık hazır, afiyet olsun.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates