Izgara mı Yapsak: Soslu Tavuk

Cuma, Nisan 17, 2015


Soslu Tavuk Tarifi

·


Soğan suyu ve zeytinyağının yumuşattığı, baharatlar ve domatesin tadını verdiği sos karışımında bekleyen tavuk etleri. Izgarada pişecek bu soslu tavuk tarifi tam size göre.
Unutmadan: Fileto tavuk göğüslerini bekletebileceğiniz bu marinasyon karışımında tavuk kalça, baget ya da et şiş de hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

  • 800 gram fileto tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı sos (ya da 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kişniş (arzuya göre)
  • 1/4 çay kaşığı kimyon

KAÇ KİŞİLİK?

4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ

20 DAKİKA
Püf noktası:
Zamanınız varsa marinasyon süresini uzatarak tavuk etlerini hazırladığınız sos karışımında, buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Pişirme önerisi:
Soslu tavukları arzuya göre ızgara izli tavada ya da yağlı kağıt üzerinde fırında da pişirebilirsiniz.
Marinasyon karışımında yer aldığı için kızartma işlemi esnasında ekstra yağ kullanmanıza gerek kalmaz.

NASIL YAPILIR?

  • Suda yıkadığınız ve üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini uzun ince şeritler halinde kesin.
  • Sos karışımı için; kabuğunu soyduktan sonra rendelediğiniz kuru soğanın suyunu süzdürün. Posa kısmını başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
  • Kabuğunu soyup uç kısmını aldığınız domatesi rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Kuru soğan suyu ve rendelenmiş domatesi derin bir karıştırma kabına alın.
  • Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, domates salçası, acı sos, kekik, kimyon ve kişnişle karıştırın.
  • Doğranmış fileto tavuk göğüslerini karıştırma kabına alıp üzerini kapattıktan sonra buzdolabında bekletin.
  • Uzun süre dinlenen (vaktiniz varsa en az bir saat en çok bir gece) tavuk etlerini tahta şişlere yatay olarak geçirin.
  • Önceden kızdırılmış tava ya da ızgara üzerinde arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin.
  • Arzuya göre; kıvırcık marul yaprakları, halka halka kesilmiş kırmızı soğan ve domates dilimleri ilavesiyle ısıtılmış lavaş üzerinde sevdiklerinizle paylaşın.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates