Sandal Sefası Tarifi

Cumartesi, Nisan 25, 2015


Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2 tane tavuk göğsü
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz
  • Bir miktar kaşar
Beşamel sos için
  • 1 kaşık tereyağ
  • 2 kaşık un
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz

Yapılışı

Kabaklarımızı yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz. Bir tencerede kaynayan suya bir çay kaşığı tuz atıyoruz. Kabaklarımız yumuşayana kadar haşlıyoruz. İçlerini tatlı kaşığıyla temizleyip fırın tepsimize sıralıyoruz. Tavuk göğsümüzü çok küçük küpler halinde doğruyoruz. Tavamıza yağımızı koyup yemeklik doğradığımız soğanlarımızı biraz kavuruyoruz. Tavuk etlemizi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan tavuklarımıza kapya biberlerini kiprit çöpü gibi doğrayıp ilave edip biraz kavuruyoruz. Karabiberini ve tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz. Hazırladığımız iç malzememizi kabaklarımıza eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. Başemel sosumuz için, bir kaşık tereyağımızı tavamıza koyup 2 kaşık unla kavuruyoruz. Sütümüzü de ilave edip iyice çırpıyoruz. Bir çay kaşığı karabiber ve tuzunu ilave ediyoruz. Soğumadan kabaklarımızın üzerine pay ediyoruz (sosu en son yapın yoksa soğur ve katılaşırsa dökmeniz zor olur). Yiyeceğinize yakın rendelediğimiz kaşarlarımızı da üzerine serpip 200 derecede ısıttığımız fırınımızda 10 dakika kadar üzeri kızarıncaya pişirin. Sıcak servis yapın afiyetle yiyin.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates