Malzemeler :
- 1/3 su bardağı pirinç
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı :
Derin bir tencereye pirinci koyun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer yandan derin bir kaba yoğurt, yumurta sarısı, un ve su koyup, iyice çırpın.
Hazırladığınız yoğurtlu karışımı haşlanmış pirinçlerin üzerine azar azar döküp, karıştırın. Yayla çorbası kaynamaya başladığı zaman tuz ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın.
Son olarak küçük bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Üzerine nane koyup, biraz kızdırın. Hazırladığınız tereyağlı kuru naneyi yayla çorbası üzerine döküp, karıştırın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.Yayla çorbası yapmanın püf noktası çorbanın kesilmesini önlemek için tuzu en son katmaktır. Aynı zamanda yumurtalı karışımı tencereye dökerken hızlı hızlı çorbayı karıştırmaktır.
Şakşukalı Kırmızı Biber Dolması Hazırlanış Resimleri
Malzemeler :
- 5-6 adet kırmızı biber
- 1 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- Kızartmak için sıvıyağ
- Domates Sosu İçin;
- 5 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Tuz
- 5-6 adet kırmızı biber
- 1 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- Kızartmak için sıvıyağ
- Domates Sosu İçin;
- 5 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- Tuz
Hazırlanışı :
Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız. Resimler tam olarak yüklenmedi ise, tekar yüklemek için tıklayınız.
İlk olarak kırmızı biberleri közleyin. Fırında kırmızı biber közlemenin püf noktaları için Fırında Kırmızı Biber Közleme (http://ye-mek.net/ru1gr ) tarifimize bakabilirsiniz.
Diğer yandan patlıcanları, kabakları ve patatesin kabuklarını soyup, yıkayın. Daha sonra minik küpler halinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri sırayla kızgın yağ içinde kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri bir tabağa koyup, karıştırın.
Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyup, iç çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra közlenmiş kırmızı biberlerin içlerini kızarttığınız sebzeler ile doldurun.
Domates sosu için Domates Sosu Nasıl Hazırlanır (http://ye-mek.net/ru1gt) tarifimize göz atabilirsiniz.
Hazırladığınız şakşukalı kırmızı biber dolmasını servis tabağına koyun. Üzerlerine domates sosu döküp, servis edebilirsiniz.İsteğe göre şakşukalı kırmızı biber dolmasının üzerini yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz.
Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayınız. Resimler tam olarak yüklenmedi ise, tekar yüklemek için tıklayınız.
İlk olarak kırmızı biberleri közleyin. Fırında kırmızı biber közlemenin püf noktaları için Fırında Kırmızı Biber Közleme (http://ye-mek.net/ru1gr ) tarifimize bakabilirsiniz.
Diğer yandan patlıcanları, kabakları ve patatesin kabuklarını soyup, yıkayın. Daha sonra minik küpler halinde doğrayın. Doğranmış sebzeleri sırayla kızgın yağ içinde kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri bir tabağa koyup, karıştırın.
Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyup, iç çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra közlenmiş kırmızı biberlerin içlerini kızarttığınız sebzeler ile doldurun.
Domates sosu için Domates Sosu Nasıl Hazırlanır (http://ye-mek.net/ru1gt) tarifimize göz atabilirsiniz.
Hazırladığınız şakşukalı kırmızı biber dolmasını servis tabağına koyun. Üzerlerine domates sosu döküp, servis edebilirsiniz.İsteğe göre şakşukalı kırmızı biber dolmasının üzerini yoğurtlu sos ile servis edebilirsiniz.