Yolunuz Düşerse Hava Atın Diye: Ünlülerin Sahip Olduğu Mekanlar

Salı, Nisan 14, 2015


unlulerin-mekanlari-manset
SELEN BAYRAK·

Ünlülerin şaşalı dünyaları, lüks otomobiller, sürekli kamera karşısında yaşanan bir hayat, gece hayatı gibi benzerliklerinin dışında bir adet ortak noktaları daha var: Yeme içme sektörüne atılmaları.
Çünkü atalarımızın da dediği gibi musluk akarken doldurmak gerek.

Tatlıses Kebap – İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses 1999 senesinde avantgarde bir hareket ile yeme içme sektörüne tüm ünlülerden önce girdi. Tatlıses’in ünü, kebabının lezzeti çok olunca, mekanın 5 şubesi daha açıldı. Bu öncü hareketi, ünlü sanatçı tek başına başlatmış olacak, mekanın adı sadece Tatlıses olmuş. O dönem birlikte olduğu şanslı kadının konuya dahil olduğunu bir düşündük de İBA, ABİ, DİO gibi bir kebapçı zincirimiz de olabilirdi. Bu arada İDO’dan da yakında bir işletme girişimi bekliyoruz.

Adanalı Şenol Kolcuoğlu Muazzez Ersoy – Muazzez Ersoy

Müzik dünyasında olduğu gibi yeme içme dünyasında da var olan mekanı kendince yorumlamayı tercih eden Muazzez Ersoy, Adanalı Şenol Kolcuoğlu’nu İstanbul’a taşıdı.
Buranın da Nostalji albümleri gibi 10-11-12 kadar uzanan bir serisi olacak mı merak içindeyiz. Siz hala başka kebapçılarda Muazzez Ersoy dinleyerek efkarlanıyorsanız, atın kadehi elinizden, en kısa zamanda Şenol Kolcuoğlu’na koşun.

Agora Meyhanesi – Ezel Akay

Balat’ın ara sokaklarından birinde 1980’de açılan Agora Meyhanesi çoğumuzun hayatına Zeki Müren’in eşsiz yorumuyla girdi. Bu şairane mekanın zamana yenik düşmesine gönlü razı olmayan Ezel Akay, yeme içme sektörüne kendine yakışır şekilde Agora Meyhanesi’ni yeniden canlandırarak girdi. Bize de birkaç senedir çok değerlenmesini beklediğimiz, alternatif pazar gezilerinin adresi olan Balat’a gitmek için bir neden daha yaratmış oldu. Tabii artık burası Zeki Müren’in dediği en divane en şahane aşkların yaşadığı Agora Meyhanesi midir onu pek bilemiyoruz.

Yımırta – Mehmet Ali Erbil

Cihangir Van Kahvaltı Salonu’nun önünde sıra bekleyen insanlara bakıp “euraka!” diye sevinen Mehmet Ali Erbil, hemen yandaki dükkanı kiralayıp “bir kahvaltıcı da ben açayım” diyeli 3 sene olmuş bile. Ne yazık ki işler Mehmet Ali Bey’in umduğu gibi gitmedi ve Van Kahvaltı Salonu kâr üzerine kâr ederken, Yımırta hep zarar etti ve sonunda da kapısına kilit vuruldu. Tabii Mehmet Ali Erbil yeme içme sektörünü böyle hızlı bırakacak değildi, önce bükemediğin eli öpeceksin deyip Van Kahvaltı Salonu’na ortak oldu, sonraysa Kuruçeşme Yımırta’yı kafe olarak işleteceği haberini verdi. Biz de Cihangir’de bi’ kafe açsak fena olmaz esasında, “Bi’ yardımcı olsanız Mehmet Ali Bey?”

Aysel – Berkay

İki sevgilinin ismini yazmış gibi dursa da aslında popçu Berkay’ın Alaçatı’da açtığı mekandan bahsediyoruz. Bir dönem adı magazin dünyasında pek bir bahsedilen Berkay’ın. (Biz o konulara girmeyelim)

Tezgah – Nejat İşler

Nejat İşler, yeme içme dünyasında da diğer ünlülerde farkını sergilediği Galatasaray’daki mekanını 10 sene önce açmış. Hem kitapçı, hem bar, hem de kafe. Zamanında buraya sadece Nejat İşler’i görmek için bile gelenler olurdu. Tabii Barda filminden sonra hepimizi bir korku basmadı değil. Sanatçının sağlık durumu nedeniyle artık pek buralara gittiğini sanmıyoruz ama bu konuda net bilgimiz de yok. Giden olursa bir yorum çok güzel olur.
İlk adımı her ne kadar ulvi gibi gözükse de bu girişimden sonra Nejat İşler de voleyi daha rahat vurabileceği Gümüşlük’te Limon’u açıp yeme içme sektöründe büyüyen ünlüler listesine terfi etti.

Bergüzar’ın Yemek Dünyası – Bergüzar Korel

berguzer-yemek-dunyasi-1
Hayatımıza, Binbir Gece ile bizi ikileme düşüren kadın olarak giren Bergüzar Korel, Cihangir’de her sokakta mutlaka bulunması gereken kurabiyeci dükkanı konseptine katkıda bulunanlardan. Henüz açılmadan gazetelerde haberi çıkabilen bu mekanın açılınca ana haberlere çıkacağından şüphemiz yok.

Mest Beef and Steak – Erkan Petekkaya

Nakit zenginliğinde bir numara Ferit Şahenk’in sıra sıra etçileri satın almasından etkilenmiş olsa gerek, Erkan Petekkaya’nın yeme içme sektörüne girişte tercihi modern kasap havasında bir et restoranı açmak oldu. Umarız öyle bir geçer zaman ki Mest’in kazandırdıklarını nereye yatırdığını unutursun Ali Kaptan, pardon Erkan Bey.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates