Hayatta belki her şeyi matematikle açıklamak mümkün değil, yemek yapmanın her zaman rakamsal yanı olmayabilir ama matematiğin bize yemek konusunda da enfes yardımları yok değil.
Mesele bir pastanın nasıl kesileceğini öğretmek gibi.
Birazdan öğreneceğiniz yöntem, 19. yüzyılda yaşamış bilim adamı Francis Galton’un 1906 yılında yayınladığı kitabından, pastanın bilimsel açıdan en doğru kesilme yöntemi.
En az yaşınız kadar pastayı yanlış kestiniz.
Bildiğimiz ve yanlış olan yöntemden başlayalım.
Şu ana kadar pastayı tek kişilik bir üçgen dilim elde etmek için böyle kesiyor…
Dilimi tabağımıza alıyor ve…
Kalan kısmın, eğer tüm pastayı yemeyeceksek hava alıp kurumasına ya da buzdolabının kokusunu almasına neden oluyorduk, bu yanlış
Üzerini kapatmak her zaman çözüm olmuyor, siz de biliyorsunuz.