Muhallebili Revani Tarifi

Çarşamba, Nisan 08, 2015



Muhallebili Revani Tarifi 2
Malzemeler
keki için;
  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un (tepeleme dolu)
  • 1 paket kabartma tozu
muhallebisi için;
  • 3 su bardağı (650 ml) süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı dolusu Hindistan cevizi
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su (650 ml kadar)
  • yarım limonun suyu

Muhallebili Revani Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır. Bunun için küçük bir tencerede su ve şeker karıştırılıp kaynatılır, 10dk kaynadıktan sonra limon suyu eklenerek 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.
Şerbeti soğurken tatlının keki hazırlanır. Önce yumurta ve şeker güzelce çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına hamur boşaltılır (bu şekilde kolaylıkla çıkarabilirsiniz).190 derece fırında pişirilir.
Kek pişerken tatlının muhallebisi hazırlanır. Bunun için vanilya harç diğer malzemeler karıştırılarak ocağa alınır. Sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra vanilya eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Kek fırından alındıkta sonra 10-15 dk sıcağının çıkması beklenir. Kağıdı ile birlikte fırın kabından tezgaha alınır. Kolaylık olması açısından önce ortadan ikiye ayrılır. Daha sonra her parça bıçakla düzgün bir şekilde 2 kat halinde kesilir. Alt kat tekrar fırın kabına yerleştirilir. Üzerine şerbetin yarısından biraz azı gezdirilir. Muhallebi tekrar çırpılıp kekin üzerine yayılır. 2. kat kek kapatılır. Şerbetin kalanı da üzerine boşaltılır ve şerbetini çekip soğuması için yarım saat kadar bekletilir. Buzdolabında 3-4 saat kadar iyice soğutup servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tarifi Cahide Jibek’in sayfasında görüp denedim. Kesme konusunda zorlanırım sanmıştım ama beklediğim gibi zor olmadı, kolaylıkla yapılabiliyor, denemek isteyenlere tavsiye ederim.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates