MALZEMELER:
1 kg ayıklanmış temizlenmiş hamsi
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
GARNİTÜRÜ İÇİN :
2 orta boy patates
2 adet domates
tuz
pulbiber
kimyon
HAZIRLANIŞI:
ayıklanmış temizlenmiş hamsiler robotta çekilerek kıyma haline getirilir, soğan ve maydanozlarda robotta çekilir ve hamsilerin üzerine eklenir.
2-3 dilim bayat ekmekleride galeta unu kıvamına getirdikten sonra onu ilave ediyoruz, üzerine 1 yumurtayı kırıp baharatlarını ekliyoruz.
et köfte kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
(kıvamı yumuşak olursa ekmek miktarını artırabilirsiniz)
ELİMİZLE YUVARLAK KÖFTE ŞEKLİ VERİP YAĞLANMIŞ CAM TEPSİYE DİZİYORUZ.
dlimlenmiş patatesleri tuz,pulbiber ve kimyonla harmanladıktan sonra yağlanmış başka bir cam tepsiye alıyoruz.
köftelerle patatesleri aynı anda önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar orta katta pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)