Evde Lahmacun Tarifi

Perşembe, Nisan 16, 2015

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)

13 votes, average: 4,85 out of 513 votes, average: 4,85 out of 513 votes, average: 4,85 out of 513 votes, average: 4,85 out of 513 votes, average: 4,85 out of 5 (13 oy, puan: 4,85)
Puan verebilmek için yapmalısınız.

6-7 Adet Lahmacun için,

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)'ın Malzemeleri

Hamuru için
  • 330 gr beyaz ekmek unu (2 su bardağından biraz fazla)
  • 1 çay kaşığı instant maya (veya aktif kuru maya )
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 200 ml ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç malzemeler
  • 350  gr yağlı kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1  yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
(baharat ölçülerini damak zevkinize göre azaltıp-çoğaltabilirsiniz)

Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)'ın Yapılışı

Unu bir kabın içine eliyoruz. Maya ve tuzu ekleyip harmanlıyoruz. Ilık suyun içine zeytinyağını koyuyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıp suyu içine döküyoruz.Hepsini harmanlıyoruz.
Tezgahı ve elimizi unlayıp elastik ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz (10-15 dk)
Kabımızın içini yağlayıp hamurumuzu kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendiriyoruz (30-45 dk)
Hamuru unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölüyoruz. (Benim yaptığım hamurdan yaklaşık 75 gr lık 6 parça çıktı)
Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açıyoruz ( Yırtılmayacak şekilde, ne kadar ince açarsanız o kadar iyi sonuç alıyorsunuz. Çünkü pişerken hafif kabarıyorlar)
Açtığımız hamurun içine, harcı elimizle eşit şekilde bastırarak yayıyoruz. (Kıymayı yayarken hamurda hafif boş alanlar kalabilir, kıymayı çok sıkıştırmayın)
Fırının ızgara bölümünü açıyoruz maksimum sıcaklıkta.
Teflon tavamızı ısıtıyoruz (ben krep tavası kullandım en büyük boyu)
Lahmacunu içine koyup altı hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Sonra ızgara bölümüne koyuyoruz.(Kapak hafif açık kalacak)
Kenarları hafif kızarınca hemen çıkartıp ikiye katlayıp üstüne havlu örtüyoruz..
Not: Lahmacunları ızgarada pişirirken devamlı kontrol ediniz ki yanmasınlar. Biraz zahmetli fakat inanın kendi bildiğiniz kıyma ve kendi hamurunuzla yapmak bu zahmete değiyor.(Afiyet Olsun)



Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates