Tavuk Göğsünden Sultan Kayığı Bursa Mantısı

Cumartesi, Nisan 25, 2015

Tavuk göğsünden sultan kayığı bursa mantısı

Hazırlama Yöntemi

Orta Ateşte

MALZEMELER


3 kaşık sana yağ
300gr un
3yemek kaşığı yoğurt
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
100gr tavuk göğsü

HAZIRLANIŞI

  • Un , su ve tuz karışımıyla sert denilebilecek kıvamda bir hamur yoğurulur. Normal kıymalı mantıdaki gibi kare kare kesip, katlarken karelerin iki ucunu sıkıp ortada küçük bir havuzcuk oluşturacak şekilde, ortaya doğru birleştirilir. sana ile Yağlanmış tepsiye, kenardan başlayarak içe doğru sıralanır.
  • Fırında kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta kemikli tavuk gögüs haşlanır.
  • Fırından çıkan mantıların üzerine önceden haşlanan tavuk parçaları yerleştirilir ve üzerine çıkacak kadar tavuk suyu dökülür. Ocağın üstüne alınır ve bir kapak kapatarak orta ateşte tekrar suyunu çekinceye kadar pişirilir.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates