Fransız Mahkeme, Çocuklarına Nutella İsmini Koymak İsteyen Çifte İzin Vermedi

Perşembe, Ocak 29, 2015


nutella-baby-manset-1

Nutella’yı en az sizin kadar seviyoruz. Nutellalı sıcak çikolata, Nutellalı pizza, Nutellalı kek,Nutellalı muhallebi gibi tarifler, sevgimizden birer küçük mısra. Uğruna daha nice şiirler yazacağız, biliyoruz.
Fransa’da bir çiftin sevgisi bizden daha çok olacak ki çocuklarının ismini Nutella koymuş. Herhangi bir isim benzerliğinden dolayı da değil, Nutalla’yı çok sevdikleri için.
Valenciennes’de yaşanan bu Nutella sevgisine, yerel mahkeme karşı çıkmış. Sebebi de Nutella’nın bir yiyecek ismi olması ve çocukların bir yiyecek ismine değil, özgün bir isme sahip olması gerektiğini düşünmesi.
giphy - nutella


Yerel mahkeme, Nutella ismini yasaklamakla kalmayıp çocuğun yeni ismine karar vermek gibi bir inisiyatif daha almış: Ella.
Bu karar mahkemenin yemek ve isim konusundaki ilk kararı da değil. Aynı mahkeme daha önce çocuğuna Strawberry yani Çilek ismini koyan bir aileye de veto vermiş.
İsim konusunda biraz hassas oldukları kesin.
Bütün merakımızla soruyoruz o zaman: Sizce Nutella gibi bir isim çocuklara koyulabilir mi, siz mahkemenin yerinde olsanız aynı kararı verir miydiniz?


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates