Malzemeler:
• 1 paket margarin (250 gr)
• 3 su bardağı un
• 1 su bardak pudra şekeri veya toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 yumurta
• Yağlı kâğıt
• 3 su bardağı un
• 1 su bardak pudra şekeri veya toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 yumurta
• Yağlı kâğıt
Yapılışı: Margarini eritiyoruz. Eriyen margarine seker ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Bir yumurtayı ekleyip çırpma teli ile iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta kabartma tozu ile 1 bardak unu karıştırıyoruz. Bu karışımı yağ ve seker karışımına ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışıma 1 çay kaşığı tuz da ekleyip yediriyoruz. Yavaş yavaş 4 su bardağı kadar unu döküp kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamurun tam yarısını ayırıp ayrı kapta kakaoyu ekleyip yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde top yapıp bir parmak kalınlığında oklava ile açıyoruz. Kalp kalıplarımızı önce una batırıp sonra hamuru kesip şekil veriyoruz (Kalp kalıbı ile hamura her şekil verileceğinde kalıbı una batırmalıyız.). Hazırladığımız kalp şeklinde hamurları yağlı kâğıt yerleştirdiğimiz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan beyaz ve kakaolu kalp şeklinde kurabiyeleri sırt sırta gelecek şekilde kurdele ile bağlıyoruz.