Mizu Shingen Mochi adında, su tatlısı olarak da bilinen bir tatlı kendisi. Asıl özelliği ise tamamen şeffaf bir yapıya sahip olması. Yani bir tarafından baktığınızda diğer tarafını görebiliyorsunuz. Ama henüz bitmedi! Bomba haber ise eğer yemezseniz bu su topçuğu tatlısı 30 dakika içinde yok oluyor.
Japonya’da şimdilik sadece iki dükkanda satılıyormuş. Bu yüzden şeffaf tatlıyı yemek için insanlar uzun kuyruklar oluşturuyorlarmış. Hatta kuyrukta sadece turistler değil halis mulis yerli Japonlar da yerini alıyormuş. Çünkü bugün bir Mizu Shingen Mochi kolay yapılmıyor.
Peki nedir Mizu Shingen Mochi’ye bu şekli ve şeffaflığı veren? Tamam moleküler gastronomi. Jel kıvamında olan tatlı, agar agarla oluşturuluyor. Önce agar agarlı karışım hazırlanıyor, ardından kaynatılıyor ve şekil verici kaplara yerleştiriliyor. Kaplar buzluğa alınıyor ve bir süre donduruluyor. Karşınızda mis gibi şeffaf jöle topları.