İş Çıkışı Günün Yorgunluğunu Atmalık İstanbul’daki 9 Rahatlatıcı Mekan

Cuma, Ocak 16, 2015

urban-istanbul



Baştan söyleyelim bu liste evden işe işten eve gidenler, yoğun ve stresli geçen günü evde dizi izleyerek sonlandıranlar için değil. Bu liste; iş sonrası arkadaşlarla bir araya gelmek, stresini sohbet ederek boşaltmak ya da günü şöyle bir değerlendirmek isteyenler için.
Kemerlerinizi bağlayın! Gün boyu tıklanma sayısıydı, paylaşım oranıydı, o evrak senin bu evrak benimdi, patron stresiydi, bir türlü alınamayan zamdı, iş arkadaşının bütün işi senin üstüne yıkmasıydı, beş dakikada yenilen öğle yemeğiydi… İşte tüm gün bu sıkıntıları bu koşuşturmayı unutturacak, bir iki şey içip muhabbetin dibine vuracağınız iş çıkışı mekanları.
Şimdiden afiyet olsun.

Uçuşa geçiyoruz: Kozmonot

aydinlatmadekor - kozmonot - iş çıkışı mekanları
Nişantaşı’nın nur topu gibi bir pub’ı oldu sayın seyirciler. Daha önce Topağacı’nın gidilesi mekanları listesinde kendilerine yer vermiştik. Maalesef bu semtte eşi benzeri olmadığı için pamuklara sarmalayıp sarıyoruz. Eğer iş yeriniz Şişli, Mecidiyeköy ya da Beyoğlu çevresindeyse burayı not etmelisiniz.
Mekan isminden de anlaşılacağı gibi uzay konsepti ile dekore edilmiş. Öyle uzun uzadıya bir menüleri yok. Aç gidecekseniz sandviçleri ve Kozmonot Burger’i önerimizdir. Daha çok içeceğinizin yanına alabileceğiniz atıştırmalıklar var. İçecek demişken 40 yakın çeşit de biraları var, az değil!
Eğer derin konulara girecekseniz mekanın arka tarafı iyi. Müzik yok, karanlık… Rahat rahat konuşulası.
Kozmonot adres: Teşvikiye Mahallesi, Prof. Dr. Müfide Küley Sokak, No 1, Şişli, İstanbul

Bir tane açıyoruz: Parantez

googleplus - parantez - iş çıkışı mekanları
Asmalımescit’in her daim festival havasında olan mekanı. Yaz kış kapı önünde içkisini yudumlayan bir sürü insan görürsünüz. Kapı önünde diyoruz çünkü mekan oldukça küçük ama o mojitolardan biraz daha içmek için tir tir titresek bile, ellerimiz soğuktan kırmızıya dönse bile yine de vazgeçmiyoruz. Eğer mekanın içinde yer bulursanız şanslınız demektir. Tuvalete bile kalkmayın!
Mojitosu ile destan yaratmışsa da Mandilan rüyası ve long island'ı da tavsiye ederiz.
Mekan her şeyin öncesi için ideal: Ev öncesi kafa dağıtmak, konser öncesi biraz çakır keyfi olmak, büyük parti öncesi eğlence için kendini hazırlamak vb.
Parantez adres: Asmalı Mescid Mah. Sofyalı – Jurnal Sk. No:1 Tünel, Beyoğlu, İstanbul

Kokteylde bir numara: Unter

jabiroo - unter - iş çıkışı mekanları
Karaköy’de kokteyl namına ne varsa Unter’de var. İş yeriniz Karaköy’e yakın olmasa bile burada yaşayacağınız dakikalar, sizi biraz İstanbul’dan uzaklaştırmaya yetecek. Bir nevi tatil gibi, abartmıyoruz. Öyle bir bohem ve görmüş geçirmiş havası var ki sanırsın Avrupa’nın bir kentindesin.
The Hulk, Jack Sparrow Pear Me Up, Captain Ginger gibi eğlenceli kokteyllerinin dışında oldukça geniş şarküteri ve yemek menüsü de var. Mini burgerleri, kokoreci, risottosu favorilerimiz arasında.
Unter adres: Kemankeş Mahallesi Karaali Kaptan Sokak No:4 Karaköy, İstanbul

Estağfurullah: Ayı Bar

facebook - ayı bar - iş çıkışı mekanları
Zeplin ile yan yanalar. Buranın fiyatları daha bir uygun ama biraz hard core müziğe katlanmak zorunda kalabilirsiniz. Bir mekanda 100’e yakın bira çeşidi ve yine bir o kadar viski çeşidi varsa pardon ama gözümüz hiçbir şeyi görmez. Kwak, Chimay, Blue Moon, Leffe, Budweiser, Hoegaarden, Duvel gibi biralardan bahsediyoruz.
Anadolu yakasındakilere duyurulur, iş çıkışı gidebileceğiniz cillop gibi mekan!
Tatlı mı tatlı bir ayrıntı verelim: Mekanın ismi “ayı gibi içmek”ten geliyormuş.
Ayı Bar adres: Caferağa Mahallesi No:60 (Moda), İstanbul

Led: Zeplin Pub & Delicatessen

facebook - zeplin pub - iş çıkışı mekanları
Geçtiğimiz yaz bizi Şişli’lerden hatta bazılarımızı Avcılar’dan sürükleyip Moda’ya geçirten mekan. O kadar çok konusu geçti ki gitmeyeni aforoz ediyorlardı. Gittik bir de ne görelim: biramızı alıyormuşuz kaldırımlarda oturuyormuşuz. O kadar kalabalık. Ama Moda’ya yeni bir soluk getirdiği kesin.
Müzikler iyi, biralar deseniz gırla, bir de publarda kolay kolay bulamayacağınız yemek menüsü. Bu bira krallığının yanına alabileceğiniz peynir ve füme et tabakları, hamburgerler, salatalar, ızgaralar, çeşit çeşit atıştırmalıklar… Hem gözünüzü hem midenizi doyurmaya yetiyor.
Tek dileğimiz aynından Avrupa Yakası’na da açılması.
Zeplin Pub & Delicatessen adres: Moda cad. (No. 70/B), İstanbul

Her zaman: Geyik Coffee Roastery & Cocktail Bar

bayaiyi - geyik coffee roastery - iş çıkışı mekanları
“Kahve ve kokteyl bir arada olur mu canım?” demeyin! Yapmışlar, pek de güzel olmuş!
Kendileri Cihangir’de iş sonrası oturup iki lafın belini rahatlıkla kırabileceğiniz bir mekan. Özellikle Cable Car, Mojito Fidel, Blackberry Cobler, MaiTai size bu konuda yardımcı olacaktır.
Sabahları kendi kavurdukları kahve, akşamları ise kokteylleri için müdavimi olunur.
Geyik Coffee Roastery & Coctail Bar adres: Akarsu Cad. Kılıçalipaşa Mah. No:22/A Cihangir / İstanbul

Kültür sanat kutusu: Urban

urban beyoğlu - iş çıkışı mekanları
Bir mekan anca bu kadar uyumlu olabilir: İş öncesi sunum mu hazırlamak istiyorsunuz? Öğle arası bir şeyler mi tıkınmak istiyorsunuz? İş sonrası gelip kafa mı dinlemek istiyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz!
Galatasaray Hamamı’na gelmeden sağda kalan mekan, asma altı sandalyeleriyle, sokak sanatçılarının boş bırakmadığı duvarlarıyla, dolu dolu dergisiyle, cam kenarında bitmek bilmeyen etkinlik broşürleriyle kültür sanat çevrelerinin gözdesi. “Bir gidiyim Urban’a yeni bir şey gelmiş mi?” dediğimiz çoktur.
Peki bu kültür mantarı yerde ne içilir ne yenir? Soya soslu tavuk sandviçleri pek lezzetli. Bir de rokayla servis ettikleri pizzaları yok muuu, perfectto! Yanına da olmazsa olmazımız şarap!
Urban adres: İstiklal Caddesi, Kartal Sokak, No: 6/A, Galatasaray / İstanbul

Bayılırız ona: Arkaoda

foursquare - arkaoda - iş çıkışı mekanları
Kadıköy’ün herhalde en çok övündüğü, el üstünde tuttuğu mekanı bu olsa gerek. Avrupa’nın Peyote’si neyse Anadolu’nun Arkaoda’sı o!
Parmakla gösterilen bu mekana illa bir şeyler içmek için değil, hafta içini hafta sonuna dönüştürmek için de gidebilirsiniz. Ertesi günün sorumluluğunu alabiliyorsanız tabii. “Konser vs. hafta içi beni yorar” diyorsanız, Arkaoda’nın rahat koltuklarına yayılıp içkinizi yudumlayabilirsiniz. Bir de bahçesi var, yaz kış içinden çıkasımız hiç gelmez!
Her ay düzenli olarak programlarını takip etmekte yarar var. Programda her zevke hitap eden bir etkinlik illa ki var.
Arkaoda adres: Caferağa Mahallesi, Kadife Sokak, No 18, Kadıköy, İstanbul

Hepimiz Don Kişot’uz: White Mill

gezentinerede - white mill - iş çıkışı mekanları
Eğer iş çıkışı Beyoğlu kalabalığına girmek istemiyorsanız burayı not edin!
Yanınızdaki arkanızdaki masadan her an ünlü biri çıkabilir. Gözleri dört açalım: “Ayyyy Mert Fırat yakından da çok tatlıymış!!!” diye ulu orta anlatabileceğiniz bir anınız olsa fena mı olur?
Mekanda her aradığınız kokteyli bulabilirsiniz. Kızarmış çıtır tavuk, Çin böreği, patlıcan salata içkinizin yanına alabileceğiniz minik atıştırmalıklardan. Ayrıca makarnaları da oldukça iyi.
İş çıkışı şartlar el verip buraya gelemezseniz kahvaltısı da aklınızda bulunsun. Pek başarılı. Bir de unutmadan “Yaz gelse de burada huzur bulsak” dediğimiz kocaman bir bahçesi var.
White Mill adres: Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi, Susam Sokak, No 13, Beyoğlu, İstanbul


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates