Soba Borusu Şeklinde Mısır Patlatma Makinesi

Cuma, Ocak 30, 2015

patlamis-makinesi-manset-1



İlham veren, insanın midesinden iç mimar kelebeklerin uçuşmasını sağlayan ve “Ben bunu istiyorum” dedirten tasarımlar, teknolojinin mutfak tarafından olan gelişmeler var orada.
Peki bugün konuğumuz olan mısır patlatma makinesine #istiyorum demek mümkün mü? Ne çare. Onun adını izninizle #negereğivar koyduk. Sağolsun kendisi sayesinde artık sadece güzel boyanmış ya da bir minik tasarımsal dokunuşa sahip olmuş ama farklılık getirmeyen icatları #negereğivar başlığı altında söbeleyeceğiz. İstiyorum’a rakip geldi.
Nargileye özenen, soba borusundan rol çalma niyeti olan mısır patlatma makinemizin olayı şu: Kenarındaki ince borudan mısırları atıyorsunuz, ardından ağzını bir mantarla kapatıyorsunuz. Mısırlar patladıktan sonra kalın boru aracılığıyla yanındaki kaseye aktarılıyor. Daha doğrusu onu da tam yapamıyor, sağa sola dağılıyor patlamış mısırlar.
Tasarımın sahibi arkadaş Jolene Carlier, makinenin sıradan makinelerden çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor ama sebebini açıklamıyor. Normalde şartlarda mısırlarımızı amino asitte patlatmadığımıza göre, daha sağlıklı olma kısmı iyi niyet sanırız.
Teşekkürler.
Bu arada makinenin çalışma prensibini aşağıdan izleyebilirsiniz.
gizmodo


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates