Malzemeler
Kurabiye
250 gr un
125 gr margarin
75 gr toz şeker
2 gr kabartma tozu
½ paket vanilya
1 adet yumurta
Jölesi için
1 çay bardağı grenadine şurup
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
½ çay bardağı su
Süsleme için
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı renkli şekerleme
250 gr un
125 gr margarin
75 gr toz şeker
2 gr kabartma tozu
½ paket vanilya
1 adet yumurta
Jölesi için
1 çay bardağı grenadine şurup
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
½ çay bardağı su
Süsleme için
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı renkli şekerleme
Hazırlanışı
1. Bir karıştırma kabı içerisine un, margarin, toz şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun.
2. Hamuru tezgâha alın ve pürüzsüz oluncaya dek yoğurmaya devam edin.
3. Tezgâha un serpin, kurabiye hamurunu bıçak sırtı kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kalıp ile kurabiye hamurunu kesin.
4. Kalp şeklindeki kalıbın bir küçük boy olanı ile büyük kalp şeklinde kestiğiniz hamurun içerisinden tekrar bir kalp kurabiye çıkartın ve etrafını ayırın.
5. İnce fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt koyun. Hamurları tek tek üzerine dizin.
6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
7. Bir saplı çelik tavaya 1 çay bardağı grenadini ve şekeri ilave edin, orta ateşte pişirin. Çırpma teliyle karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
8. Nişastayı bir kâse içerisinde su ile karıştırın. Kaynayan grenadinin içerisine sulu nişastayı ilave ederek koyulaşana kadar pişirin. İçi boş olan çerçeve şeklindeki kalpli kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpin ve diğer büyük kalp şeklindeki olan kurabiyenin üzerine oturtun.
9. Grenadinli karışımı bir yemek kaşığı ile kurabiyenin ortasına doldurun.
10. Renkli şekerlemeleri ve pudra şekerini üzerine serpiştirip servis edin.