Sıcacık bir bardak çayın yanında en güzel giden şey şüphesiz ki bir tabak kısırdır!
Malzemeler:
(6 kişilik)
1 büyük su bardağı ince bulgur
1 büyük su bardağı kaynar su
Yarım çorba kaşığı domates salçası
(6 kişilik)
1 büyük su bardağı ince bulgur
1 büyük su bardağı kaynar su
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
4-5 adet taze soğan
Çeyrek demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru veya çeyrek demet taze nane
1 domates
1 yeşil biber
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Kaseye koyduğunuz bulgurların üzerine tuz dökün. Salçayı kaynar suda eritip bulgurların üzerine dökün.
Kapağını kapatıp yarım saat bekletin. Biberleri bir kaşık yağ ile tavada hafif soteleyin. Büyük bir kaseye taze soğanları, maydanoz ve naneyi ince ince doğrayın.
Bulgurlar kaynar suyu iyice çektikten sonra tüm malzemeleri karıştırın. Domatesleri en son küp küp doğrayıp ekleyin. Kısır her türlü baharatı kaldırabilen bir tariftir. Pul biber ve kimyon özellikle tercih edilebilir.