Sütlü Kabak Çorbası Tarifi

Perşembe, Ocak 30, 2014


Sütlü Kabak Çorbası Tarifi
Sütlü kabak çorbası

Sütlü kabak çorbamız kahvaltılarda bile içilebilecek kadar damakta tat bırakan , Türkiye’nin güzel , eşsiz yemekleri arasında ön saflarda yerini almıştır. Peki bu güzel çorbamız için ihtiyaç duyduğumuz malzemeler nelerdir ? Şimdi malzemelerimizi öğrenelim.
Malzemeler: (4 kişilik)
Kıyılmış maydanoz
2 adet kabak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 ya da 2 adet tavuk bulyon. Tavuk bulyonda markaya dikkat etmeniz önemlidir. Kaliteli markalarla kaliteli ürünler ortaya çıkar.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz. Tuzun miktarı size kalmış bir tercihtir.
Malzemelerin ardından şimdi geldi sütlü kabak çorbamızın yapılış şekline. Yapılışı o kadar da zor bir çorba değildir. Buyurun yapılışını öğrenelim.
Yapılışı:
İlk olarak kabaklarımızın kabuklarını soyarak rendeleriz. Rendeleme işleminin ardından ise sıvı yağımız ile tava da bir güzel kavururuz. Kavrulmaya yakın üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ilave ederiz. Unumuzu da ilave ettikten sonra iyice kavururuz. Kavrulma işlemi bittikten sonra üzerine 3 su bardağı suyumuzu ilave ederiz. Suyumuzu da ilave ettikten sonra kaynaması için orta derece ateşe bırakırız. Kaynama işlemi başlayınca çorbamızın içerisine tavuk bulyonumuz , maydanozumuz ve tuzumuz ilave edilir. Tuz , maydanoz ve bulyonumuzu da ilave ettikten sonra biraz daha pişmesi için bırakırız. Birkaç dakika sonra çorbamızın içerisine soğuk sütümüzü ilave ederiz ve kaynadıktan sonra da altını kapatırız.
Afiyet Olsun!


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates