Sütlü kabak çorbası
Sütlü kabak çorbamız kahvaltılarda bile içilebilecek kadar damakta tat bırakan , Türkiye’nin güzel , eşsiz yemekleri arasında ön saflarda yerini almıştır. Peki bu güzel çorbamız için ihtiyaç duyduğumuz malzemeler nelerdir ? Şimdi malzemelerimizi öğrenelim.
Malzemeler: (4 kişilik)
Kıyılmış maydanoz
2 adet kabak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 ya da 2 adet tavuk bulyon. Tavuk bulyonda markaya dikkat etmeniz önemlidir. Kaliteli markalarla kaliteli ürünler ortaya çıkar.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz. Tuzun miktarı size kalmış bir tercihtir.
2 adet kabak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 ya da 2 adet tavuk bulyon. Tavuk bulyonda markaya dikkat etmeniz önemlidir. Kaliteli markalarla kaliteli ürünler ortaya çıkar.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz. Tuzun miktarı size kalmış bir tercihtir.
Malzemelerin ardından şimdi geldi sütlü kabak çorbamızın yapılış şekline. Yapılışı o kadar da zor bir çorba değildir. Buyurun yapılışını öğrenelim.
Yapılışı:
İlk olarak kabaklarımızın kabuklarını soyarak rendeleriz. Rendeleme işleminin ardından ise sıvı yağımız ile tava da bir güzel kavururuz. Kavrulmaya yakın üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ilave ederiz. Unumuzu da ilave ettikten sonra iyice kavururuz. Kavrulma işlemi bittikten sonra üzerine 3 su bardağı suyumuzu ilave ederiz. Suyumuzu da ilave ettikten sonra kaynaması için orta derece ateşe bırakırız. Kaynama işlemi başlayınca çorbamızın içerisine tavuk bulyonumuz , maydanozumuz ve tuzumuz ilave edilir. Tuz , maydanoz ve bulyonumuzu da ilave ettikten sonra biraz daha pişmesi için bırakırız. Birkaç dakika sonra çorbamızın içerisine soğuk sütümüzü ilave ederiz ve kaynadıktan sonra da altını kapatırız.
Afiyet Olsun!