Etli Bezelye Tarifi

Salı, Ocak 14, 2014



  • yarım kilogram bezelye
  • 2-3 tane patates
  • 1 adet havuç
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kasığı sıvı yağ
  • 2 çorba kasığı domates salçası
  • tuz
  • 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
Soğan soyulup, yemeklik doğranır. Sıvı yağ tencereye alınıp soğanlar kavrulur. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış dana eti eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ardından soyulup küp küp doğranmış patatesleri ve havucu tencere ekleyin. Salçasını, tuzunu ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Bezelyeleri ilave edin. Son olarak 2 su bardağı kadar sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25 dk pişirin. Patateslerin piştiğini çatalla kontrol edip altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun…


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates