Karadeniz bölgesinin en lezzetli balığı olan hamsinin denizden çıkartılıp sofraya gelene kadar olan süreci büyük ustalık istiyor.
Marmara ve Karadeniz'deki balıkçıların en gözde balıklarından biri olan hamsinin denizden çıkartılıp, sofraya gelene kadar olan sürecinde meşakkatli bir ustalık istiyor. Hamsi tutmak için özel olarak hazırlanan ince ağlar, balıkçı teknelerine bağlanarak, hamsinin en yoğun olduğu bölgelerde ava çıkılıyor. Marmara'daki balıkçılar bölgenin Karadeniz kıyılarına kadar giderek hamsi avlamaya çalışıyor. Ağlar el ile çekilirken büyük bir ağırlık oluşuyor. Hamsiler daha sonra kaplara doldurularak üzeri buzlanarak satılmak üzere balıkçı pazarlarına gönderiliyor. Soğuk ve karlı havalardan sonra vücudu yağlanan hamsi, en lezzetli hamsi olarak biliniyor.
Hamsi tavanın püf noktaları
Hamsiyi yakalamak kadar tavada pişirmesi de büyük ustalık istiyor. İyi bir hamsi tava yapmak için hamsinin pişirme süreçleri de önemli oluyor. İşte hamsi tava yapmanın püf noktaları
Hamsiyi yakalamak kadar tavada pişirmesi de büyük ustalık istiyor. İyi bir hamsi tava yapmak için hamsinin pişirme süreçleri de önemli oluyor. İşte hamsi tava yapmanın püf noktaları