Tavuk graten tarifi
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç (haşlanması gerekmektedir)
3 adet orta boy patates (haşlanmış olmalıdır)
1/4 limonun suyu,
200 gram kadar haşlanmış bezelye, tuz vekarabiber.
Beşamel sosu için:
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
2,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı kaşar rendesi,
Yeterince tuz
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü iyice yıkayarak temizleyin. Bir tencereye alıp, içine, iri doğranmış soğanları, limon suyunu, sarımsakları, tuzu de ekleyerek, etin yarısına gelecek şekilde su ile doldurarak ateşe alın. Et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ardında, eti, varsa kemiklerinden ayırarak, iri parçalar halinde doğrayıp, önceden margarinle yağlanan fırın tepsisine yayın. Tepsiye haşladığınız, bezelye, havuç ve patatesleri de ekleyin. Patatesleri iri doğramanız yerinde olacaktır. Havucu da dilimleyerek kesebilirsiniz. Tuzu ve karabiberi de ekleyin. Bu arada, beşamel sosu hazırlayabilirsiniz. Tavaya tereyağı ekleyip erimesini sağlayın. Ardından, unu ekleyerek sürekli karıştırın. Hafifçe sararana kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, sıcak süt ve tuzu ekleyin. Sos koyulaşana kadar pişirmelisiniz. Ardından, tepsiye tavuğun üzerine yayabilirsiniz. Kaşar rendesi de serpin. Ardından, 220 derecede ısıtılmış fırında, kaşarların erimesi ve etlerin üzeri pembeleşmesi beklenene kadar ısıtılmalıdır. Bu işlem sonunda hazır olan tavuk graten, servis tabağına alınabilir. Afiyet olsun.
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç (haşlanması gerekmektedir)
3 adet orta boy patates (haşlanmış olmalıdır)
1/4 limonun suyu,
200 gram kadar haşlanmış bezelye, tuz vekarabiber.
Beşamel sosu için:
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
2,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı kaşar rendesi,
Yeterince tuz
Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü iyice yıkayarak temizleyin. Bir tencereye alıp, içine, iri doğranmış soğanları, limon suyunu, sarımsakları, tuzu de ekleyerek, etin yarısına gelecek şekilde su ile doldurarak ateşe alın. Et yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ardında, eti, varsa kemiklerinden ayırarak, iri parçalar halinde doğrayıp, önceden margarinle yağlanan fırın tepsisine yayın. Tepsiye haşladığınız, bezelye, havuç ve patatesleri de ekleyin. Patatesleri iri doğramanız yerinde olacaktır. Havucu da dilimleyerek kesebilirsiniz. Tuzu ve karabiberi de ekleyin. Bu arada, beşamel sosu hazırlayabilirsiniz. Tavaya tereyağı ekleyip erimesini sağlayın. Ardından, unu ekleyerek sürekli karıştırın. Hafifçe sararana kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, sıcak süt ve tuzu ekleyin. Sos koyulaşana kadar pişirmelisiniz. Ardından, tepsiye tavuğun üzerine yayabilirsiniz. Kaşar rendesi de serpin. Ardından, 220 derecede ısıtılmış fırında, kaşarların erimesi ve etlerin üzeri pembeleşmesi beklenene kadar ısıtılmalıdır. Bu işlem sonunda hazır olan tavuk graten, servis tabağına alınabilir. Afiyet olsun.