Kremalı ve Çilekli Pandispanya

Çarşamba, Ocak 15, 2014

cileklipandispanya 450

Keki için:
4 Adet Yumurta
4 Türk kahvesi fincanı un
4 Türk kahvesi toz şeker
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı sıcak su
1 Paket kabartma Tozu
1 Paket vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Çilek, İsteğe göre pudra şekeri
Hazırlanışı:
İlk olarak yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Yumurta aklarını cam bir kâsede köpük gibi olana kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın. Ayrı bir kâsede yumurta sarılarını, kalan şekeri ve sıcak suyu şeker eriyinceye kadar çırpın. Şeker eriyince sıvı yağı ekleyin ve biraz daha çırpın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, yumurta akları ve sarıları birleştirerek biraz daha çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba hazırladığınız kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Kreması için; 3 su bardağı süt, 2,5 yemek kaşığı un ve 3,5 yemek kaşığı şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde 1 yemek kaşığı tereyağını ve vanilyayı ekleyerek biraz daha karıştın ve ocağın altını kapatın.
Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye eşit bir şekilde kesin ve arasına hazırladığınız kremayı dökün. Ardından dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin. Hazırladığınız pastayı buzdolabında yarım saat bekletin. Servis ederken üzerini pudra şekeri ve bütün çilekler ile süsleyin. Dilerseniz bu tarifte diğer mevsim meyvelerinden de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates