Yeşil Elma Son Bölüm Yeni Tarifler Oktay Usta’dan 21/01/2014 KR Tv Canlı İzle haberi

Çarşamba, Ocak 22, 2014

Yeşil Elma Son Bölüm Youtube izle Yeni Tarifler Oktay Usta’dan 21/01/2014 KR Tv Canlı İzle haberi

YEŞIL ELMA
Ev hanımlarının gözdesi Oktay Usta’nın mutfağı adeta ünlüler geçidi. Sinemasanat ve televizyon dünyasının parlayan isimleri hafta içi her gün bu mutfakta! Oktay Usta benzersiz tariflerine keyifli sohbetini de eklemeyi ihmal etmiyor. Ve işte fırından yeni çıkmış, tadı damağınızda kalacak enfes bir program daha!
Yeşil Elma programının sunucusu ve evlerin vazgeçilmez aşçısı Oktay Usta, hafta içi her gün hazırladığı birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle kadınların imdadına yetişiyor
OKTAY USTA'NIN BÜTÜN YEMEK TARİFELERİ İÇİN TIKLAYIN!
Oktay Usta'nın " Kapuçinolu Cheesecake,"tarifi’ni Kaçırdınmı?
Oktay Usta'nın " Peynirli Ispanaklı Ay Börek, Makarnalı Soya Soslu Hindi ve Anadolu Çorbası " tarifi’de burada!
Çorbası, tatlısı, et yemeği, böreği, pastası, tatlısı derken; çeşit çeşit lezzetli yemeklerle hem gözler hem de gönüller doyuyor.
Maharetli usta Oktay Aymelek'in tariflerine ulaşmak ise artık çok kolay. Oktay Usta yemek tarifleri, tek resmi kurumsal site aracılığıyla artık her gün oktayusta.samanyoluhaber.com'da...
Yeşil Elma programı bitiminde hemen siteye girin, en güvenilir şekilde çocuklarınıza ve eşinize lezzetli yemekler hazırlayın.
Oktay Usta'nın 21 Ocak Salı günü hazırladığı yemek tariflerikaçıranlar için tekrar
İşte Oktay Usta'nın 21 Ocak Salı hazırladığı özel yemek tarifleri! Oktay Usta'nın birbirinden lezzetli yemek tarifleri artık Samanyoluhaber.com'da...
Oktay Usta ile Yeşil Elma programında bugün de birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. 21 Ocak Salı günü yayınlanan programa, Selahattin Taşdöğen ve Sinan Bengier  konuk oldu.
Oktay Usta'nın menüsünde ise; Kremalı Kek DilimleriHavuçlu Pırasa Mücveri, Baklava Dilimli Açma Börek ve Kiremitte Soğanlı Bonfile yer aldı...
Hazırlanan yemek tariflerine ulaşmak için bizleri Haber01.com takip edin
Kapuçinolu Cheesecake Tarifi
Hazırlanışı:
Yulaflı bisküviyi doğrayıcıdan geçiriyoruz. İçine eritilmiş tereyağını ve kapuçinoyu koyup karıştırıyoruz. Pasta çemberinin zeminini yağlı kağıtla kapatıyoruz. İçine bisküvili harcı koyup üstüne bastırarak sıkıştırıyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz. Labne peynirini koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kremasını koyuyoruz. Kapuçinoyu ve unu ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız dolguyu da çemberin içine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Üzeri için, bitter ve sütlü çikolatayı ben mari usulü eritiyoruz. Erimiş çikolatayı da pişmiş olan cheescakein üstüne döküp sürüyoruz. Üstüne yaban mersini ve frenk üzümü atarak servis ediyoruz. Not: Cheesecakei bir sonraki gün servis etmek istiyorsak erimiş çikolatasını servis etmeden evvel dökmeliyiz, eğer çikolatayı döküp bir gece buzdolabında bekletirsek çikolata aşırı sertleşip kesilmez hale gelebilir..
İçindekiler:
2 pk. yulaflı bisküvi 2 çorba k. tereyağı 1 çorba k. kapuçino DOLGUSU İÇİN: 400 gr. labne 2 yumurta 1 su b. toz şeker 1 pk. krema 1 çorba k. un 2 çorba k. kapuçino ÜZERİ İÇİN: 1 pk. bitter çikolata 1 pk. sütlü çikolata yaban mersini frenk üzümü.
Peynirli Ispanaklı Ay Börek Tafifi
HAZIRLANIŞI: İç harcı için, tavaya zeytinyağı döküyoruz ve iri doğranmış ya da bütün olarak ıspanakları koyup soteliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve yumuşayınca altını kapatıyoruz. Ispanağı
soğumaya bırakıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyup mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra açıyı genişleterek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Gerekirse ılık su ekliyoruz. Kulak memesiyumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz. İç harcı için, ıspanağı karıştırma kabına alıyoruz. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri içine rendeliyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezeleri merdaneyle fincan tabağı büyüklüğünde hamurlar açıyoruz. İçlerine ıspanaklı peynirli harçtan koyuyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Harç ortada kalacak şekilde uçları da ince kapatıyoruz. Ay şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine börekleri diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörekotu serpiyoruz ve tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
PEYNİRLİ ISPANAKLI AY BÖREK
3,5 su b. un yarım pk. yaş maya 1 çay b. süt yarım çay b. sıvıyağ 2 çorba k. tereyağı 1 yumurta tuz su
İÇ HARCI İÇİN: 1 demet ıspanak 200 gr. beyaz peynir 100 gr. kaşar peyniri zeytinyağı tuz
ÜZERİ İÇİN: yumurta sarısı çörekotu
Makarnalı Soya Soslu Hindi Tarifi
Hazırlanışı:
Terbiyesi için, yoğurdu bir kaseye döküyoruz. Unu ve tuzu ilave ediyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz ve çırpıyoruz. Mantıyı ve buğdayı ayrı tencerelerde haşlıyoruz. Mantı ve buğdayı bir tencerede birleştiriyoruz. İçine haşlanmış nohutu da döküyoruz. Hazırladığımız terbiyeye haşlama suyundan az koyup karıştırıyoruz. Yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz. Et suyunu koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Servis ederken üzerine eritilmiş tereyağı ve nane dökerek servis ediyoruz..
İçindekiler:
700 gr. hindi 1 sarı biber 1 kırmızı biber 2 soğan soya sosu hindi baharatı zeytinyağı SERVİSİ İÇİN: 3 su b. erişte su tuz SALATASI İÇİN: 2 havuç turp karışık yeşillik mısır limon zeytin zeytinyağı.
Anadolu çorbası Tarifi
pirincin ayrı bir lezzet kattığı Anadolu çorbası ile sizde sofralarınıza değişik lezzetlerde çorbalar sunabileceksiniz.
Mutfakta merakı elden bırakmayan hanımlar için lezzeti ile ün salmış bir çorba tarifi daha…
Buyrun, Afiyet olsun
MALZEMELER
bardak et suyu
kaşık yağ
2 fincan un
2 biber
kaşık domates salçası
1 fincan haşlanmış pirinç


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates