Dünyanın en pahalı yiyecekleri!

Salı, Ocak 21, 2014

Bu menüdeki en ucuz yiyecek 1000 dolar. Dilerseniz bir ev parasını mantar yemek için de harcayabilirsiniz.


Matsutake Mantarı-1000 dolar
Pahalı olmasının nedeni dünyada nadir bulunması. Japonya'da nadir yetişen ve trüf mantarına yakın güçlü aroması ile yemeklere lezzet katıyor.
Çörek-1000 dolar
Aşçı Frank Tujague tarafından New York'taki Westin Hotel için üretilen bu simit, trüf kreması ve yenilebilir altınla servis ediliyor.
Omlet- 1000 dolar
New York'taki Le Parker Meridien Oteli'nin içindeki restoranda yapılan omlette altı yumurta dışında, 300 gram Sevruga havyarı ve bir adet de ıstakoz var. Üzeri de yine havyarla süsleniyor.
Samundari Khazana- 3 bin 200 dolar
"Su Ürünü Hazinesi" anlamına gelen bu yemeğin içinde havyar, deniz salyangozu, bir ıstakoz ve yenilebilir altın bulunuyor. Gösterişli öğün Londra'daki Bombay Brasserie'de servis ediliyor.
Dansuke karpuzu-6 bin 100 dolar
Sadece Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında yetişen bu karpuz siyah renkte ve gevrek bir kıvama sahip. Kuzey Japonya'da üretilen Dansuke karpuzu sezon başına 65 tane yetişiyor.
Yubari kavunu- 22 bin 872 dolar
Bir başka Japon meyvesi olan Yubari kavunları volkanik tüf oranı fazla toprakta yetiştiği için dünyanın en lezzetli ve sulu kavunları. Ayrıca kusursuz bir küre şekline ve yumuşak bir kabuğa sahip.
Elmas Havyar-15 bin dolar
Beluga balığının yumurtasından elde edilen Elmas Havyarı'nın yarım kilosu 8400 dolar ile 15 bin 500 dolar arasında değişiyor. Bu havyarı özgün yapan ürediği balık. Beluga balığı 120 milyon yıldır dünyada olsa da soyu tükenmek üzere ve daha çok Hazar denizinde bulunuyor.
İtalyan Beyaz Alba Mantarı-160 bin 406 dolar
Mantarların "kutsal kadehi" olarak anılan bu mantarın fiyatının pahalı olması yoğun tadı, aroması ve nadir olmasından kaynaklanıyor.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates