TV Programcısı-Yazar Meltem Açıkel’in
yönetiminde,
uluslararası Gastronomi Festivali Yemek Yarışması Engelliler Kategorisinde 1’inci olan görme, işitme ve bedensel engelli aşçıların desteği ve Bağcılar Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Birlikte Yeme
TV Programcısı-Yazar Meltem Açıkel’in
yönetiminde,
uluslararası Gastronomi Festivali Yemek Yarışması Engelliler Kategorisinde 1’inci olan görme, işitme ve bedensel engelli aşçıların desteği ve Bağcılar Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Birlikte Yemek
Yapıyoruz” kitabı büyük ilgi görüyor.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen ve ‘Türkiye engelli engelsiz birlikte yemek yapıyoruz’ yarışmasında jüri heyeti başkanlığını
yapan Meltem Açıkel’in hazırladığı yemek kitabında görme engelliler unutulmadı. “Birlikte Yemek
Yapıyoruz” adlı kitap; görsel, kabartma ve işaret dili’ olmak üzere üç farklı versiyon olarak hazırlandı.
Uluslararası Gastronomi Festivali Yemek Yarışması engelliler kategorisinde birinciliği elde eden Esra Süzen, Neriman Güngör, Tuğçe Özdoğru
TV programcısı ve yemek kitabı yazarı Meltem Açıkel’in
yönetiminde önemli bir eser oluşturdular.
7 BÖLGEDEN YEMEKLER
Bağcılar Belediyesi tarafından hazırlanan, kuşe kağıda basılan toplam 63 sayfadan oluşan kitapta çorba,
başlangıçlar, salatalar, et yemekleri, pilav ve tatlı tarifleri yer alıyor. Yedi bölgemize ait Türk mutfağından leziz yemek tariflerinin yer aldığı kitap görselliğiyle de
dikkat çekiyor. Çorbalar bölümünde şifa kaynağı tarhana, brokoli, mercimek ve domates çorbası tarifi veriliyor. Yine
başlangıçlarda ise kısır, kumpir, sarma, fırında patates ve zeytinyağlı sarma tarifi sunuluyor. Sofraların vazgeçilmezi olan salatalar da yedi bölgemizin yeşil ve besleyici ürünleriyle zenginleştirilmiş olarak aktarılıyor. Patates, kırmızıbiber ve hazır salata gibi benzersiz tarifler göz alıcı fotoğraflarla okuyucuya sunuluyor.
TATLILARA AYRI BÖLÜM
Ev yemekleri bölümünde de nar gibi kızarmış tavuk yemeği tarifi veriliyor. Bunun yanı sıra et ya da tavuk pişirirken farklı lezzetler arayan mutfak severlere de çok “ince ayrıntılar” veriliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan “Pilav” da kitapta önemli yer tutuyor. Damak lezzetine hitap eden leziz bulgur pilavı tarifi de
dikkat çekiyor. Dünya çapında tanınan Türk tatlılarının tarifleri de kitabın en son bölümünde yer buldu. “Fincanda pandispanya keki” tarifinin hemen ardından da güzel bir helva
yapmak için hangi ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiği izah ediliyor. Yine, vazgeçilmez tatlılardan “Sütlaç”ın tarifi de unutulmadı.
GÖRME ENGELLİLER İÇİN YEMEK KİTABI
Çarşamba, Ocak 22, 2014