Cevizli havuç tarator

Pazartesi, Ocak 13, 2014

Bu enfes mezeyi kızarmış ekmekle denemenizi öneririz.

Cevizli havuç tarator
Malzemeler:

4-5 adet havuç
3-4 diş sarımsak
1,5-2 bardak süzme yoğurt
kase çekilmiş ceviz
kaşık zeytinyağı
Karabiber, pulbiber, nane, tuz

Yapılışı:

Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağında havuçları kızartın.
Kavrulma işlemi tamamlandığında ceviz içini de ekleyip soğuması için bekleyin.
Bu esnada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklar ile birlikte çırpın.
Soğuyan havuç kızartması ile süzme yoğurtlu karışımı iyice harmanlayın.
Üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpin.

Afiyet olsun


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates