Oktay Usta 8 Ocak Çarşamba günü tarifleri

Perşembe, Ocak 09, 2014

Yeşil Elma Son Bölüm Youtube izle Yeni Tarifler Oktay Usta’dan 08/01/2014 KR Tv Canlı İzle haberi
Oktay Usta'nın Maharetli ellerinden " Kuzu Etli Kuru Fasulye," tarifi’ni Kaçırdınmı?Oktay Usta'nın "Beyaz Lahana Dolması, Elmalı Tart Kurabiye ve Sebzeli Krep" tarifi’de burada!Oktay Usta merak edilen bugünkü  konuğu ve menüsü,Oktay Usta, hafta içi her günhazırladığı birbirinden lezzetli yemektarifleriyle kadınların imdadınayetişiyor,Ev hanımlarının gözdesi Oktay Usta’nın mutfağı adeta ünlüler geçidi.Sinemasanat ve televizyon dünyasının parlayan isimleri hafta içi her gün bumutfakta! Oktay Usta benzersiztariflerine keyifli sohbetini de eklemeyi ihmal etmiyor. Ve işte fırından yeniçıkmış, tadı damağınızda kalacak enfes bir program daha!


" Kuzu Etli Kuru Fasülye,"
HAZIRLANIŞI:Kuru fasulyeyi 4-5 saat önceden soğuk suyla ıslatıyoruz. Fasulyeyi yıkayıp süzüyoruz ve tencereye koyuyoruz. Soğuk suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak haşlanmaya bırakıyoruz. Köpüğünü alıyoruz. Ayrı birtencereye sıvıyağ döküyoruz. Kuşbaşı kuzu etini ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Tereyağını ilave edipkavurmaya başlıyoruz. Soğanları yemeklikdoğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz. Sarımsağı doğruyoruz vetencereyeekliyoruz. Soğanları kavrulunca salçaları ilave ediyoruz. Salçayı da kavurduktan sonra et suyunu ve sıcak su veriyoruz, eti pişirmeye bırakıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğruyoruz. Biberleri de küp doğruyoruz. Haşlanmış olan kuru fasulyeyi sıcak suda bekletmeden süzüp üzerine hemensoğuk su döküyoruz. Soğuk suda bekletiyoruz. Kuzu eti %80 oranında pişince içine süzdüğümüz fasulyeyi ilave ediyoruz. Üzerine doğranmış domates ve biberi koyuyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Baştansuyunu fazla koymayalım ama ilerde su ihtiyaç olursa sıcak su ekleyebiliriz.
KUZU ETLİ KURU FASULYE
500 gr. kuru fasulye
400 gr. kuzu kuşbaşı
2 soğan
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
3 diş sarımsak
3 domates
3 biber
su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su
Beyaz Lahana Dolması tarifi;
HAZIRLANIŞI: Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve karıştırma kabına koyuyoruz. Soğanıyemeklik doğruyoruz. Maydanozu, dereotunu ve naneyi ince doğruyoruz. Doğradığımız sebzeleri de karıştırma kabına koyuyoruz. Kıymayı ve salçaları da koyuyoruz.Tuzunu ve karabiberini atıyoruz, yoğuruyoruz. Zeytinyağı döküp karıştırıyoruz. Lahanayı tencereye sığarsa bütün olarak haşlıyoruz, tuzunu atıyoruz. Sığmazsa da ortadaki kök kısmını keserekçıkarıyoruz, haşlıyoruz ve süzüyoruz. Lahanaları tezgaha seriyoruz ve iç harcından koyup sarıyoruz. İsteğe göre elimizde de sarabiliriz. Tencerenin zeminine kemikli etleri diziyoruz. Üzerine de lahana sarmasını diziyoruz. Biraz tuz atıyoruz. Tencerenin altını yakıp kemikleri kızartmaya başlıyoruz. Sosu için, tereyağını tencerede eritiyoruz. Unu ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Salçasını ekliyoruz karıştırıyoruz. Soğuk suylakıvamını açıyoruz. Kaynayınca sarmaların üzerine gezdirerek döküyoruz. Biraz sasıcak su ekliyoruz. Üzerine servis tabağı kapatıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
BEYAZ LAHANA DOLMASI
1 büyük lahana 2 soğan 1,5 su b. pirinç 300 gr. kıyma 1 çorba k. domates salçası 1 çorba k. biber salçası 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 tutam nanesıvıyağ tuz karabiber
SOSU İÇİN:
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
2 çorba k. salça
Su
Elmalı Tart Kurabiye tarifi;
HAZIRLANIŞI:Yoğurdu, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına koyuyoruz. Yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.Kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ediyoruz. Unu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. İçi için, elmaları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tavaya elmaları koyuyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Toz tarçını ekliyoruz ve pişiriyoruz. Hamurun yarısından fazlasını alıyoruz ve yuvarlıyoruz. Yuvarlak fırın kabını yağlıyoruz. Hamuru elimizle büyüterek zemine tamamen yayıyoruz. Pişirdiğimiz elmalı harcı soğutarak hamurun üstüne yayıyoruz. Üstüne kırılmış ceviz serpiyoruz. Kalan hamurdan parçalar koparıp fitil gibi uzatıyoruz. Hamurun üzerine kafes gibi örüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

ELMALI KURABİYE
2,5 su b. un 150 gr. tereyağı 3 çorba k. yoğurt 1 yumurta 1 pk. kabartma tozu 1 pk. vanilya
İÇ HARCI İÇİN: 5 elma 1 tatlı k. tarçın ceviz 4 çorba k. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
pudra şekeri
Sebzeli Krep tarifi;
HAZIRLANIŞI: Krebi için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Sütü vesıvıyağı döküyoruz. Dereotunu ince ince doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve çırpıyoruz. çorba kaşığı un koyuyoruz. Akıcı kıvamda bir harç elde ediyoruz. İç harcı için, soğanları piyazlık doğruyoruz. Mantarları da dilimliyoruz.Tencereye zeytinyağını döküyoruz. Soğanı ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Mantarı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Havuçları rendeliyoruz, tencereye ekliyoruz. Biberleri de küp doğrayıp ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp kavuruyoruz. Harcımız pişince altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Maydanozu doğrayıp ekliyoruz. Krep tavalarını az yağlıyoruz. Kepçeyle krep harcı döküyoruz. Altı kızarınca çevirip diğer tarafını da kızartıyoruz.Krepleritezgaha diziyoruz. İç harcı kreplere paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz.Cam fırın kabını yağlıyoruz ve rulo krepleri diziyoruz. Beşamel sosu için, küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Sütünü koyuyoruz. Tuzunu, karabiberini ve muskat rendesini katıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz. Kreplerin üzerine beşamel sos ve domates sos döküyoruz. Üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
SEBZELİ KREP
3 yumurta 1,5 su b. süt 1 çay b. sıvıyağ 1 tutam dereotu tuz ustasından un ölçüsü
İÇ HARCI İÇİN: 3 havuç 2 soğan 1 pk. mantar 2 biber 1 tutam maydanoz zeytinyağı tuz karabiber
BEŞAMEL SOSU İÇİN: 1,5 su b. süt 1 çorba k. tereyağı 1 çorba k. un tuzkarabiber muskat
ÜZERİ İÇİN:
kase domates sos
1 tutam fesleğen

kaşar peyniri


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates