Otlu zeytinyağı küpleri

Perşembe, Ocak 16, 2014

Demet demet satılan taze otları uzun süre bozulmadan muhafaza etmek için pratik bir yöntem!

Otlu zeytinyağı küpleri

Pazardan veya marketten aldığınız biberiye, nane veya fesleğen gibi otlar, bir süre sonra tazeliğini yitirir ve çürür. Ev ekonomisi yaparken bir yandan da inanılmaz kullanışlı bir tarif olan otlu zeytinyağı küplerini zeytinyağlı yemeklerinizde veya makarnalarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

Sevdiğiniz otlar
Zeytinyağı
Buz kalıbı

Yapılışı:

Otların saplarını temizleyin. Buz kalıplarına ufak parçalar halinde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı döküp buzluğa atın. Kullanmadan önce tavaya veya tencereye koyup hafif ısıda çözünmesini bekleyebilir, aromalı zeytinyağını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates