Tel Kadayıflı Muhallebi tarifi

Cumartesi, Ocak 11, 2014


Çok güzel bir tatlı tarifi gerçekten. Fotoğraflar için Beliz’e teşekkür ederim. Annem de bu tatlıyı yapıp, kuplarda servis ediyor. O şekilde de, sunumu çok güzel oluyor; aklınızda olsun. Ölçüyü kaçırmadan azıcık yiyeceksiniz ama, anlaştık değil mi? Bunun dışında tel kadayıfla yapılan çok güzel bir tatlımız daha var:Portakallı Kadayıf. Mutlaka ona da bir göz atın.
Kadayıf kısmı için malzemeler:
- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Muhallebi için malzemeler:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun. Topaklanmaması için arada karıştırın. Biraz uzun sürebilir. İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın.
Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın. Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin. Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın.
Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün. Üstüne bütün muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz.
Not: Kadayıfları tavada değil, bir tencere içinde kavurun. Ben tavada yaptım, her yer kadayıf oldu. Kavurma işlemi çok uzun sürüyor; çünkü kısık ateşte yapılınca güzel oluyor. Cevizleri, kadayıfları kavurduktan sonra ekleyin. Hazırladığınız kadayıflı kıtırları, bir poşete koyup, buzluğa da atabilirsiniz. Lazım oldukça, eritip kullanırsınız.
Yukarıda verilen malzemelerle yapılan kadayıflı muhallebiyi 8 dilim olarak düşünürsek, 1 dilim kadayıflı muhallebinin kalori değeri: 481 kkal
Aşağıda da, annemin yaptığı borcamda ve kupta kadayıflı muhallebileri görüyorsunuz:


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates