Yılbaşı Pastası

Salı, Aralık 31, 2013







Malzemeler

Keki İçin
2 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayran
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
3 damla kırmızı gıda boyası

Kreması İçin
150 gr tereyağı
2 su bardağı pudra şekeri
2 paket labne peyniri (süzdürülmüş)

Üzeri İçin
Şekerleme
Çikolata


yilbasi-pastasi-1
Yumurtaları derin bir tabağa koyun. Toz şekeri ilave edin. Çırpın.

2

yilbasi-pastasi-2
Ayran ve sıvı yağ ekleyin. Tekrar çırpın.

3

yilbasi-pastasi-3
Un, kabartma tozu ve sirke ilave edin.

4

yilbasi-pastasi-4
3 damla kırmızı gıda boyası ekleyin. Tüm malzemeyi bir kez daha çırpın.

5

yilbasi-pastasi-5
Kek harcını kelepçeli kek kalıbına dökün. 175 derecede ısıtılmış fırına verin. 35 dakika pişirin.

Devamını Oku...


Oktay Usta'nın 30 Aralık Pazartesi günü hazırladığı yemek tarifleri

Salı, Aralık 31, 2013


Oktay Usta ile Yeşil Elma programında bugün de birbirinden lezzetli yemekler hazırlandı. 30 Aralık Pazartesi günü yayınlanan programaNur Yoldaş ve Nilgün Tatlı  konuk oldu.

Oktay Usta'nın menüsünde ise; Pırasalı El Böreği yer aldı..
Yeşil Elma programının sunucusu ve evlerin vazgeçilmez aşçısı Oktay Usta, hafta içi her gün hazırladığı birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle kadınların imdadına yetişiyor.
Devamını Oku...


Semih Saygıner: Ayakkabı köselesi bile yerim

Pazartesi, Aralık 30, 2013

Bilardo profesörü Semih Saygıner’le müdavimi olduğu et restoranında biraraya geldik. Saygıner yağlı, çok pişmiş ve sinirli etten hoşlanmıyor. Et konusunda uzman birini bulmuşken elinden et yememek olmazdı.
Burada buluşmak istemenizden belli siz de birçok erkek gibi etçisiniz sanırım...Suadiye’de Fillet Steak House’da buluşmayı kararlaştırıyoruz. Zira burası et müptelası bilardo şampiyonu Semih Saygıner’in müdavimi olduğu mekânlardan. İki saat öncesinden yola koyulmama rağmen trafiğe yakalanıyorum. Yarım saat kadar gecikeceğimi haber verince “sorun değil” diyor. Yanlış anlaşılmasın Saygıner tamamen nezaketinden söylüyor bunu. Fırsat bu fırsat sipariş versin, kurt gibi aç karnını doyursun maksadıyla değil. Şaka bir yana spordan çıkıp geldiği için dayanamayıp sipariş vermiş. Röportaj öncesi birkaç hafta önce sahneye çıkmaya başladığı ‘Masamda Birikmiş Hikâyeler’ oyunundan bahsediyoruz kısaca. Yemek yapmayacağız diye konuşmuş olsak da sohbetimiz boyunca, “Etten şöyle iyi anlarım böyle iyi anlarım, etini alan bana pişirtir.” deyince önlüğü, şapkayı taktırıp mutfağa sokmak farz oluyor. Ara ara şeflerden tüyolar alsa da ızgara başında kendinden son derece emin duruyor. Yeteneğini onaylatmak istemiş olacak ki benim için pişirdiği etin tadına bakana dek başımdan ayrılmıyor. “Eh fena değil” deyince tatlı sert kızıyor. Doğruyu söylemek gerekirse şampiyon bu ‘setten de’ de alnının akıyla çıkıyor.
Evet etoburum.
Ette neye tahammül edemezsiniz?
Yağa ve sinire. Ayrıca tam pişmiş de lastik gibi bir şey olur. Orta ya da orta iyi pişmiş severim. Etin içi sıcak olmalı. Az pişmiş pembenin bile içi sıcak olur. Bu pişirme tekniğiyle ilgili önemli bir nokta.
Etin iyisinden anlarım diyorsunuz yani.
Sırf bu yüzden bir ara etini alan arkadaşım beni çağırıyordu pişirmem için.
Kimileri de kanlı yiyemiyor...
Adam bırak kanlı eti pembe bile yemiyor fakat ne gariptir balığı canlı canlı kesip önüne suşi diye koyunca götürüyor. Ben de suşiyi ilk denediğimde yiyememiştim ama sonraları alıştım. Kanlı et meselesi de alışmakla ilgili. Sindirim sisteminiz, enzimleriniz buna alışıyorsa yabancılık çekmezsiniz.
Var mı müdavimi olduğunuz mekânlar?
Bende müdavim olma eğilimi var. Tavsiye üzerine değişik mekânlar da denerim ama beğenmeme hakkım hep saklıdır.
Beğenmediğinizde nasıl ortaya koyarsınız tepkinizi?
Kovboyluk yapmam, kibar biriyim ama hoşlanmadığım bir durum varsa mutlaka belirtirim. Dikkate alınmazsa terk ederim. Terk ettiğim restorana da bir daha hayatta gitmem. Hatta o semtte ondan iyi restoran yoksa o semte de ayak basmam.
Yaşandı mı böyle bir olay?
Birkaç hafta önce arkadaşımla ünlü bir restorana gittik. Gösterilene değil farklı bir masaya oturmak istedik. Masa boş olmasına rağmen kaba bir üslupla sanki ‘bulaşmayın’ dercesine orada oturan var dediler. Sinirlendim, hiçbir şey demeden mönüyü bıraktım ve çıktık. İlk defa gittiğim bir yer değil. Bu olaydan birkaç hafta önce gitmiştim, rezarvasyon yaptırmak istediğimde gerek yok dediler. Bu yaptıkları çifte standart. Bir daha da asla gitmem. Bunu beni kaybettiniz havasında söylemiyorum. Yemekten kıl çıkabilir, et iyi pişmeyebilir. İşletme hatasını kabul eder ve telafi etmeye çalışırsa bunu anlarım ama yaşadığım uç bir örnek. İşletmenin felsefesini gösteriyor.
Herkes ikinci şansı hak eder derler...
Hizmet sektöründe çifte standart kabul edilemez. Ayrıca müşterinin bir şikâyeti varsa bahane aramayacaksın.
Bu arada epey zayıflamış görünüyorsunuz.
Zayıfladım ama epey değil. Yağdan kaybettiğim için daha ince görünüyorum. 73’tüm şu an 70 kiloyum.
Bilinçli olarak mı kilo verdiniz?
11 yıldır spor yapıyorum. Ancak son iki yıldır hocayla çalışıyorum. Beslenme programımı da revize ettik.  
Birçok yiyeceğe vize uyguluyor gibi bir haliniz var.
 Ölçülü bir şekilde her şeyi yiyorum aslında. Ama bir oturuşta 4 hamburger yiyeyim gibi bir şey yok. Fast food, abur cubur canım çekmez. Çok uzun süredir gazlı içecek de içmiyorum.  
Nasıl geçer bir gününüz?
Sabah kalktığımda önce su, sonra mutlaka kahve içer kendime gelirim. Ardından bir elma ve sıcak suda kaynatılmış yulaf yerim. Bu arada elma iyidir. İngilizce bir deyim vardır ‘one apple a day keeps the doctor away’ (Günde bir elma doktoru uzak tutar). Ayrıca her sabah 5 ceviz, 5 kaju, 5 fındık, 5 badem (çiğ olarak) 2 adet de gülkurusu kayısı tüketirim. Son olarak da 5-6 yumurta haşlarım birinin sarısı diğerlerinin ise yalnızca beyazını yerim.
5-6 yumurta mı?
(Gülüyor) Haftada 4, bazen 5 gün spora gidiyorum. Protein ihtiyacını karşılamam gerekiyor. Beyazının saf protein, sarısının yağ oranı daha yüksek ve kolesterol artırıcı şeyler de var.
Bilardoda da yediklerize dikkat etmek gerekiyor mu?
Elbette. Mesela maçlardan önce tükettiğiniz karbonhidrat miktarı önemli ya da baharatlı şeyler yiyemezsiniz. Düşünsenize eğilmişsin, topa vuracaksın miden ekşimiş.
Hiç başınıza geldi mi böyle bir şey?
Hayır, bu konuya çok özen gösteririm. ‘İyi sporcuyum ama maçlardan önce çiğköfte yemeden edemiyorum’ gibi bir durum söz konusu olamaz.
Bütün dünyayı turladınız neredeyse. Bizimle paylaşacağınız bir tarifiniz vardır artık…
Çok beğendiğim bir Peru yemeği var. Henüz yapmak kısmet olmadı ama kabaca bahsedebilirim. Beyaz etli çiğ balığı, soğan, yeşil limon suyu ve yeşil otlarla harmanlıyorsunuz. Bu şekilde doğal olarak pişiyor. Müthiş bir tat.
Peki, gittiğiniz ülkelerde her şeyi yer misiniz?
Ayakkabı köselesini bile yerim (gülüşmeler) ama beğenmeme hakkım var. Denemekten kaçınmamak lazım. Farklı ülkeyi, kültürleri merak etmezseniz hayatınız dar bir alana hapsoluyor. Ben hayatımı genişletmeyi seviyorum. Bu insanı dünyalı yapıyor.

Adamın evi Beşiktaş kadar!


Geçen yaz bir organizasyon için New York’a gittim. Amerika’nın zengin girişimcilerinden biri bilardo ile ilgili bir yazılım projesi konusunda benden görüş almak istemiş, evine yemeğe davet etti. Beşiktaş kadar bir alan. Arkasında adamın gölü var. Masaya bir oturdum garson geldi ve mönü uzattı. Evde mönü sunulmasına çok şaşırmıştım.
Devamını Oku...


VALİ İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ

Pazartesi, Aralık 30, 2013


 Bolu Valisi İbrahim Özçimen ve beraberindekilerin Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrika ziyaretleri devam ediyor. Ziyaretlerde Vali Özçimen, işçilerle sohbet ederken onlarla aynı yemek sırasına girip işçilerle beraber yemek yedi.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Yenidünya Tekstili ziyaret ettiler.
Ziyarette fabrika müdürü Tuncay Keskin, fabrika ile ilgili bilgiler verdi ve yoğun olarak Almanya, İsviçre, İtalya, İngiltere ve Hong Kong'a üretim yapıldığı bilgisini verdi. 1994 yılında Bolu'da faaliyete başlayan ve yaklaşık bin kişinin çalıştığı fabrikanın üretim, kesimhane ve son işlemler bölümünü gezen Vali Özçimen ve beraberindekiler, işçilerle sohbet ettiler. İşçilere çalışma şartları ve sıkıntılarının olup olmadığını soran Vali Özçimen, çalıştıkları tezgahlarda ne gibi işler yaptıklarını da sordu.
Ziyaretin ardından Vali İbrahim Özçimen ve beraberindeki heyet işçilerin yemekhanesine gitti. Masalarına yemeklerini de istemeyen Vali Özçimen, işçilerle birlikte yemek sırasına girdi ve sırası geldiğinde yemeğini alıp işçilerin yanına oturdu.


Devamını Oku...


Yılbaşı gecesi ve akşamı ne yemek gerekiyor ?

Pazartesi, Aralık 30, 2013

Yılbaşı gecesi ve akşamı ne yemek gerekiyor ?

2014 yeni yıl yaklaştıkça yılbaşında nasıl bir yemek menüsü hazırlamak gerekiyor buda oldukça merak ediliyor. İşte uzmanlarından yılbaşı gecesi yemek menüsü listesi. 
Bu özel gecede herkes sevdikleriyle, dostlarıyla, arkadaşlarıyla birlikte olup eğlenmekkeyif almak isterken farkında olmadan yeme içmede ölçüyü kaçırıyor.  Oysa dikkatli olmakta yarar var. Acıbadem Fulya Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt Şafak, yılbaşı gecesinde en sık yapılan 6 hataya dikkat çekerek, “Alınacak basit önlemlerle yılbaşı akşamı alınan fazla kaloriyi ve alkolü tolere etmek mümkün” diyor.
İşte yılbaşı gecesinde en sık yapılan 6 hata: 

1. Gün boyunca az yemek
Aksine yılbaşındagüne kahvaltıyla başlayıp, öğle yemeği ve ikindi vaktinde de bir ara öğün tüketmek çok önemli. Uzun saatler hiçbir şey yemeden yılbaşı yemeğini beklemek metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor.
2. Yılbaşı yemeğinden önce öğün atlamak ve aç olmak:  
Bu durum kan şekerinin düşmesine sebep olacağı için akşam yemeğinde ihtiyaçtan daha çok besin tüketiliyor. Yılbaşı yemeğinden iki saat öncesinde 1 kase çorba ve 2 adet kepekli grisini veya 1 meyve ve 1 küçük kase yoğurt gibi bir ara öğün yapmakta fayda var.
3. Çerez ve cips atıştırmak:  
Kuruyemişler besleyici özelliklerinin yanında iyi birer enerji kaynağı. Farkında olmadan bitirilen çerez kaseleritek tek alınan cipsler ve ardından yenecek olan akşam yemeği alkolle birleşince masum olmaktan çıkıyor. O nedenle atıştırmalık gıdaları ölçülü tüketmeye dikkat etmek gerekli. Aklınızda bulunsun; 6-8 adet badem veya 2 tam ceviz içi veya 10-12 adet fındık, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile aynı oranda kalori içeriyor.
4. Mezelerin başından ayrılmamak:
Meze tüketiminde abartıya kaçmamak son derece önemli. Eğer mutlaka meze yemek istiyorsanız, beyaz peynir ve yoğurtlu mezeleri tercih etmeye özen gösterin. Kızartma ve humus gibi yağlı ve karbonhidratlı besinlerden kaçının.  
5. Yetersiz su içmek: 
Yılbaşı yemeklerinde alkol tüketmek susama hissini azalttığı için su tüketimi yetersiz olabiliyor. O nedenle yemeğe başlamadan önce 2 bardakyemek sırasında da 2-3 bardak su içmek önemli.
6. Hızlı yemek yemek
Sindirim ağızda başladığı için hızlı yemek yenildiğinde besinler tam sindirilmeden mideye gönderiliyor ve midede gaz ve hazımsızlık şikayetleri artıyor. Bunun yanında doyma sinyalleri beyne 20. dakikadan sonra iletiliyor. O nedenle yemeği yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek yemeye özel gösterin.
Alkolle birlikte meyve ya da tatlı tüketmeyin ve bol su için
Alkol vücutta doğrudan yağa dönüşen bir madde. Bir gram alkol, 7 kalorilik bir enerji sağlıyor. Alkolün vücuttan atılması, ter ve boşaltım sistemiyle oluyor.  Bu nedenle alkol alırken mutlaka yanında su tüketilmeli ve fazla kaloriden kaçınmak için beraberinde meyve veya tatlı yenmemeli. Alkol alınan günün ertesinde de mutlaka 3-3,5 litre su içilmeli.
Mideyi rahatlatmak için ertesi gün neler yapmalı?
• Yılbaşı ertesinde mideyi rahatlatmak için sindirimi kolay olan yiyecekler tercih edin.
• Sabah yoğurt, meyve ve müsli ile hafif bir kahvaltı hazırlayın.
• Gün içerisinde yağlı yemeklerden ve karbonhidrat içeren pilav, makarna, simit gibi besinlerden kaçının. Bunların yerine evde mevsim sebzeleri ile hazırlayacağınız sebze çorbası ve salata iyi bir seçim olacaktır.
• Ara öğünlerde kivi, portakal, mandalina gibi C vitamini açısından zengin meyveleri tüketin.
• Gün boyunca 3-3,5 litre su içmeye gayret edin.
ALKOLE ALTERNATİF NANELİ ELMA KOKTEYLİ 
Sağlıklı yaşam için yılbaşı gecesinde alkol yerine meyve kokteylleri tercih edebilirsiniz. Soda-limon, limonata, şekersiz buzlu çay veya evde taze meyve sularıyla hazırlayacağınız meyve kokteylleri bunlardan bazıları. Aşağıdaki tariften yararlanarak, sevdikleriniz için alkolsüz naneli elma kokteyli hazırlayabilirsiniz.
Naneli Elma Kokteyli: 
adet yeşil elma ve 1 adet limonu (kabuklarıyla beraber) katı meyve sıkacağından geçirin. İçerisine buz ve 2-3 adet nane yaprağı ekleyip karıştırın. İsterseniz tercihinize göre beyaz ya da esmer şeker de ekleyebilirsiniz. 
DİYETİMİ BOZMAYAYIM DİYORSANIZ
Yılbaşı gecesinde diyetini bozmak istemeyenlerdenseniz hamurlu, şerbetli, kremalı tatlılar yerine; tavuk göğsü, sütlü irmik tatlısı ya da az şekerli meyve tatlıları hazırlayabilirsiniz
Kabak tatlısı
750 gram ayıklanmış bal kabağı
su bardağı toz şeker
tatlı kaşığı üzüm pekmezi  
su bardağı dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı: Kabakları pişirme tencerenize koyup üzerine 2 su bardağı şeker döküp geceden dinlenmeye bırakın. Ertesi sabah kabak, şekeri içine çekmiş ve sulanmış olacaktır. Bunun üzerine ½ çay bardağı soğuk suda üzüm pekmezini eritip kabakların üzerine gezdirin. Çok kısık ateşte pişirin. Kabaklar suyunu salınca tencerenin kapağını açıp bir sürede daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra dövülmüş ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Devamını Oku...


Erkek yemek yaparsa...

Pazartesi, Aralık 30, 2013



Erkek ve yemek yapmak... Kadınlara göre yanyana gelmemesi gereken iki kelime. Bazen pek de haksız sayılmazlar. Peki bu kelimeler yanyana gelirse ne olur? İşte erkek diliyle 10 yemek tarifi...
Domatesli Biberli Yumurta : Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber bir şarkı açıyoruz. Şarkı bitmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş demektir. Yumurtaları kırıp şarkıyı kapatıyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını söndürelim.
Devamını Oku...


Öğrencilerin yemeği ‘askıda’

Pazartesi, Aralık 30, 2013

Şu anda İstanbul’da 12 restoranda bulunan uygulama sayesinde üniversite öğrencileri sadece öğrenci kimliklerini göstererek askıya bırakılmış yemekleri ücretsiz yiyebiliyor. Projenin mimarı Oğuzhan Canım’ın hedefinde diğer iller var

Öğrencilerin yemeği ‘askıda’

27 yaşındaki Oğuzhan Canım, üniversite yılları boyunca mezun olduğunda üniversite öğrencilerinin okumasına yardımcı olabilmenin hayalini kurdu. Mezun olduktan sonra kazancının doğrudan para yardımı yapmasına izin vermeyeceğini fark eden Canım, bir şekilde üniversite öğrencilerinin yaşamını kolaylaştırmanın yollarını aramaya başladı.
Bu sırada aklına Osmanlı döneminden kalma ‘askıda ekmek’ uygulaması
geldi. Maddi durumu yerinde olanların fırından ihtiyaçlarından fazla ekmek alarak, fırına gelen fakir insanlara parasız ekmek verilmesini sağladıkları bu uygulamayı yemeğe uyarlamak isteyen Canım, işe öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu Beyoğlu’ndan başladı. Öğrencilerin sık gittiği mekanları gezerek işletmecilere projesini anlatan Canım’ın fikrine restoran sahiplerinin sıcak bakmasıyla projenin ilk adımları atıldı.   Kısa sürede bölgedeki birçok restoranın desteğiyle projeden ayda yaklaşık 2 bin öğrenci faydalanmaya başladı.

‘En çok Erasmus’lular faydalanıyor’
‘Askıda yemek’ uygulamasına geçen restoranlardan biri de Beyoğlu’ndaki Mangal Keyfi. Restoranın sahibi Murat Salman uygulamaya ilginin son derece yoğun olduğunu belirtiyor. Sipariş vermeden önce kasaya gelen bazı öğrencilerin, ceplerinden kartlarını uzatarak ‘Limit varsa yemek yiyeceğim’ dediklerini anlatan Salman, “Uygulamadan bahsederken ‘İstersen bedava yiyebilirsin’ dediğimde öğrencinin yüzü gülüyor” diyor.
Projeden habersiz olanlar ise öğrendiklerinde askıya yemek bırakıyor. En fazla Erasmus öğrencilerinin askıdan yemek yediğini söyleyen Pizza Vegas’ın işletmecisi, “Yemek yiyenlerin mutluluğunu görünce biz de mutlu oluyoruz” diyor. 

‘Sosyal girişimci’ ödüllerini topladı

‘Askıda yemek’ uygulaması ile bu sene İstanbul Bilgi ve Haliç Üniversiteleri’nden ‘2013 Yılı Sosyal Girişimci’ ödülünü alan Oğuzhan Canım, bugünlerde projeyi İstanbul sınırları dışına taşımanın yollarını arıyor. “Maddi hiçbir gelirim yok. Aslında öğrenci okutmak istiyordum ama durumum o kadar iyi olmadığı için en azından öğrencilere böyle bir katkım olsun istedim. Şimdi eğer destek bulursam, Eskişehir, Ankara gibi öğrenci nüfusu yüksek diğer illerde ve restoran zincilerinde de bu uygulamayı başlatmak istiyorum” diyor. Geçen sene başlayan uygulamada İstanbul’da her ay 1500-2000 öğrenci bedava yemek yiyor.
Devamını Oku...


Menderes Koleji'nde Yemek Şenliği

Pazartesi, Aralık 30, 2013

Haber: Menderes Koleji'nde Yemek Şenliği


Artvin Menderes Koleji'nin düzenlediği Yörelerim ve Bölgelerim Yemek Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl ikincisi yapılan Yörelerim ve Bölgelerim Yemek Şenliği adı altında yapılan yemek yarışmasında hazırlanan birbirinden güzel lezzetler görücüye çıktı. ÖzelMenderes Ilköğretim Okul Aile Birliği tarafından organize edilen yemek yarışması ana yemekler, hamur işleri ve tatlı kategorileri halinde gerçekleşti. Yaklaşık 50'ye yakın katılımcının yarıştığı yemek yarışmasında her kategori için üç jüri üyesi seçildi. Birbirinde güzel görüntülerin sergilendiği yemek yarışmasında, izleyici olarak katılan Artvinliler de lezzetin doyumuna erdiler. Yoğun bir davetli akınına uğrayan yemek şenliğinde, davetliler yarışmaya katılan yemeklerden tatmak için zaman zaman zorlandı.

Öğle vaktinde başlayan değerlendirmede jüri üyeleri karar vermekte hayli zorlanırken, yemek şenliğine katılan davetlilere de ayrı bir program yapıldı. Türk Halk Müziği konserinin verildiği program sonrasında jüri üyelerinin değerlendirme sonuçları açıklandı. Görüntü ve Tat noktasında çok güzel ve leziz yemeklerin katıldığı yarışmada tatlı kategorisinde 1. Zeynep Olcabay, 2. Inci Aslanoğlu, 3. Nevin Bilgili, hamur işleri kategorisinde, 1. Deniz Karakut, 2. Nurdan Uzun, 3. Nezahat Yeniçeri, yemek kategorisinde de 1. Tuğba Oran, 2. Ebru Yılmaz, 3. Dilek Alkan oldu. Yarışmada dereceye giren annelere Menderes Koleji Müdürü Harun Var tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ödül töreninde Menderes Koleji Müdürü Harun Var tarafından yemek yarışmasında görev alan jüri üyelerine teşekkür belgesi verilirken, yarışmaya katılan tüm bayanlara sertifika takdim edildi.
Devamını Oku...


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates