Lazanya tarifi

Cumartesi, Aralık 28, 2013

Lazanya ile lezzetli sofralar...

Lazanya tarifi

Malzemeler:
12 yaprak lazanya
1 su bardağı kaşar peyniri
   
Beşamel sos için:
    2 yemek kaşığı tereyağı
    4 yemek kaşığı kadar un (azar azar ekleyin, topaklanır fazla gelirse eklemeyi kesin)
    3 su bardağı kadar süt (ayrandan biraz daha koyu kıvamda olacak, lazanyayı yumuşatması için normal beşamel sostan biraz daha sıvı olmalı)
    tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber
    Kıymalı harç:
    300 gr. kıyma
    1 büyük soğan
    2 diş sarımsak
    1 silme yemek kaşığı domates salçası
    2 domates
    tuz, karabiber,pulbiber,sıvıyağ

Tarif

    Kıymayı biraz yağ ile kavurmaya başlayın.
    Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
    Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavurun.
    Sarımsağını ekleyin.
    Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyin.
    Domatesler piştikten sonra altını kapatın.
    Aynı anda beşamel sosu da hazırlayın.
    Tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavurun.
    Un topak topak olursa sütü eklediğinizde de çözülmez, tereyağının içinde erimiş sıvı bir un kütlesi olması gerekir.
    Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
    Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
    Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayın.
    Beşamel sos ve kıymalı iç sıcakken yemeğimizi hazırlayacağız ki lazanyalar yumuşasın, çünkü lazanyaları haşlamadan kullanacağız.
    Ben dikdörtgen borcam kullandım.
    Diklemesine yan yana üç lazanya tam sığdı.
    Borcama bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin.
    Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayın.
    Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökün.
    Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edin.
    En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verin.
    Kaşarlar kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates