Malzemeler:
Hamur:
500 gram un
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Su
İçine:
5-6 pırasa
200 gram az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber, pul biber
Yapılışı:
Pırasayı ince ince kıyıp kıyma ile birlikte tavada kavurun. Kavrulunca tuzunu, salçasını ve baharatları ilave edip soğuması için bekletin.
Hamuru aldığı kadar su ile yoğurup 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru açıp fırça ile sıvıyağ sürün. Karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Tepsinin dışından başlayarak yerleştirin. Boşnak böreği şeklinde tepsiye yerleştirdikten sonra sıvıyağ sürüp 180'de derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızarınca alıp sıcak servis edin.
Tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Su
İçine:
5-6 pırasa
200 gram az yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber, pul biber
Yapılışı:
Pırasayı ince ince kıyıp kıyma ile birlikte tavada kavurun. Kavrulunca tuzunu, salçasını ve baharatları ilave edip soğuması için bekletin.
Hamuru aldığı kadar su ile yoğurup 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru açıp fırça ile sıvıyağ sürün. Karışımı koyup rulo şeklinde sarın. Tepsinin dışından başlayarak yerleştirin. Boşnak böreği şeklinde tepsiye yerleştirdikten sonra sıvıyağ sürüp 180'de derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızarınca alıp sıcak servis edin.