Türkiye’de Kahvaltı Sofrası
Geleneksel Türk mutfağında kahvaltının apayrı bir yeri vardır.
Türk kahvaltı sofrasının vazgeçilmez lezzetleri arasında;
Mis gibi kokan kızarmış ekmeği, beyaz peyniri, sahanda yumurtayı, siyah ve yeşil zeytini sayabiliriz.
Tulum, dil, çerkez ve kaşar peyniri de Türk kahvaltı sofrasının lezzetine lezzet katar. Sucuk ve pastırmamızın ise tadına doyulmaz.
Tulum, dil, çerkez ve kaşar peyniri de Türk kahvaltı sofrasının lezzetine lezzet katar. Sucuk ve pastırmamızın ise tadına doyulmaz.
Reçelleri de unutmamak gerekir. En çok tercih edilen gül, bergamut, kayısı, vişne, şeftali, turunç ve portakal reçelleri, aynı anda dört mevsimi birden yaşayn ülkemize yakışır bir çeşitlilik sergilerler.
Reçelin yanı sıra, bal ve kaymak da kahvaltı sofralarına baş döndürücü bir lezzet katar.
Demli çay ise, Türk kahvaltı sofrasını tamamlayan en önemli unsurdur.