Pazartesi, Aralık 16, 2013

En iyi 5 Kanat Restoranı

Tavuk kanadı en çok sevilen ızgara çeşitlerinden biridir. İşte Türkiye'nin dört bir yanından derlediğimiz en iyi 5 kanat restoranı...

En iyi 10 Kanat Restoranı

Kanatçı Haydar, bir şehir efsanesinin doğuşu

90’lı yıllardan itibaren, beyaz et üretimindeki değişiklikler, restorancılık alanında da yeni girişimlerin ortaya çıkmasına ve yeni bir sektörün filizlenmesine vesile oldu.
Tavuğun parçalanarak satılması ve tavuk kanadının yeni bir yemek olarak Türk mutfağına ve Türk yemek literatürüne girişi ise apayrı bir hikayedir. Bu süreçte, tavuğun kanat kısmının, değersiz bir ürünken , bir anda en çok talep edilen ürün haline gelmesi, kendi içinde sosyolojik bir araştırmaya gebe.

Kanatçı Ağa

Beylikdüzü istikametinde giderken sağ tarafta kalan kanatçılar cumhuriyetinin kuruluşu, hem yeri hem de tarihi açıdan Kanatçı Ağa ile başlıyor. Sizi yolun gürültüsünden ve kirliliğinden ayırmayı başarabilen yeşil bahçeye yerleştirilmiş tahta masalarda servis verilen restorana, elit tabaka da çevre sakinleri de geliyor.  İlk açıldıklarında sadece kanat yapılan restoranın mönüsü artık normal bir et lokantasının mönüsüne dönüşmüş. Ama ağrılıklı olarak tavuk kanadı tüketiliyor.

Kanatçı Muhtar

Özel Soslu Kanadı ve diğer et çeşitleriyle her akşam can Türk müziği eşliğinde damak tadınıza uygun bir akşam ziyafeti için Kanatçı Muhtar’ın Yeri tam size göre. 1200 kişilik yazlık bahçesi ve 1000 kişilik kapalı restoranı bulunan Kanatçı Muhtar Lokantası Beylikdüzü E-5 Karayolu üzerinde hizmetinizde.

İstanbul Kanat

2003 yılında açılan bu kanatçının ünü giderek yayılıyor.  İstanbul Kanat ustaları lezzetlerinin sırrını açıklamaktan kaçınsa da ipucu vermeyi ihmal etmiyor. Kanatları Maraş biberi ve başka baharatlar, yoğurt, zeytinyağı ve tuzla hazırlıyorlar. 10 saat bu karışımın içinde tutuyorlar. Yakmadan, kıvamında pişirerek müşterilerinin beğenisine sunuyorlar. Kanatların başka bir özelliği de piştikten sonra üzerine beyaz bir sos daha dökülüyor olması. Bu sosun içinde 10 çeşit baharat ve sarımsak bulunuyor.

Yıldırımlar Restoran

Yıldırımlar restoran Tarsus yolu üzerinde bulunuyor.

Kanatlar biber salçasıyla terbiye ediliyor ve bir saat sosta bekledikten sonra mangala konuluyor. Restoranda kanat dışında kebap, et çeşitleri ve lahmacun da bulunuyor.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates