Yılbaşı kurabiyesi tarifi malzemeler:
2 adet yumurta
250 gram margarin
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Süslemek için beyaz çikolata
Yılbaşı kurabiyesi tarifi hazırlanışı:
Margarin ve pudra şekerini karıştırarak krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
Pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ardından yavaş yavaş ve eleyerek unu ekleyin, elinize yapışmayacak şekilde bir hamur elde edeceksiniz.
Daha sonra tüm sıvıları (yumurta ve sıvı yağ) bu karışımın içine katın.
Tekrar yoğurduktan sonra hamuru açın.
Yılbaşına özel (ağaç, kar vb.) kalıplarla şekil verin.
Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyun ve hazırlayıp, şekil verdiğiniz hamurları üzerine dizin.
180 derecelik fırında 15-20 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Erittiğiniz beyaz çikolatayla resimdeki gibi süsleyebilirsiniz.
Yılbaşı kurabiyesi tarifi
Salı, Aralık 17, 2013