Gebelikte kabuklu yemiş yemek bebekte alerji riskini azaltabilir

Cuma, Aralık 27, 2013

Gebeyken kabuklu yemiş yiyen kadınların bebeklerinde bu besinlere karşı alerji riskinin azalabileceği belirlendi.

Gebelikte kabuklu yemiş yemek bebekte alerji riskini  azaltabilir
ABD'deki Dana-Faber Çocuk Kanserleri Araştırma Enstitüsü'nden bilim  adamları, 8000'den fazla çocuğun ve annenin sağlık durumu ile beslenme biçimini  inceledi. 
Gebeyken ceviz, badem, Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık gibi  besinleri yiyen kadınların çocuklarında bu besinlere alerji riskinin üçte bir oranında az olduğu görüldü. 
Bilim adamları,  anne karnındayken ya da erken dönemde bazı  yiyeceklere "maruz kalmanın" bebekte doğal tolerans sağlayabileceğini belirtti. 
Daha önce yapılan araştırmaların, gebelikte kabuklu yemiş yemenin  çocuklara herhangi bir fayda ya da zarar sağlamadığını saptadığını hatırlatan  bilim adamları, araştırma sonuçlarının genel kanıya uygun olarak kadınların  gebelikte aşırıya kaçmadan kabuklu yemiş tüketebileceğini gösterdiğine dikkati  çekti. 
Bilim adamları ayrıca, kabuklu yemişlere alerjisi bulunan kadınların  bu besinlerden kaçınması gerektiğini de vurguladı. 
Araştırmanın sonuçları "JAMA Pediatrics" dergisinde yayımlandı. 


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates