Onlara; 1 kap su, 1 kap yemek

Perşembe, Aralık 26, 2013

Onlara; 1 kap su, 1 kap yemek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçtiğimiz yaz aylarında 81 ile dağıtılmak üzere sokak hayvanları için 40.000 adet su kabı hazırlayıp ‘kap bizden, su sizden’ diyerek halka dağıtımını yapmıştı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçtiğimiz yaz aylarında 81 ile dağıtılmak üzere sokak hayvanları için 40.000 adet su kabı hazırlayıp ‘kap bizden, su sizden’ diyerek halka dağıtımını yapmıştı.


O kaplara konulacak su veya yemek, o sahipsiz sokak hayvanlarını bir ölümden kurtaracaktır belki de…


Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 12. Bölge Müdürlüğü, Giresun Şube Müdürlüğü; bu kış mevsiminde sokak hayvanlarının beslenmesine dönük bir dizi çalışmalar başlattı.


Şube Müdürlüğü; Yabani veya evcil ayrımı yapmaksızın, bütün hayvanların yaşama haklarının korunması için çaba göstermekte, el ele vererek, bütün hayvanların hayat hakkına destek olmayı amaçlamaktadır.


 “Mevsim kış… Her yer soğuk, karlı. Lütfen onları bu kış koşullarında yardımsız bırakmayalım. Aç kalmamaları, üşümemeleri gerek. İmkânı olan herkes evinin önüne, sokağına, dükkânının önüne onların erişebilecekleri yerlere yem, yiyecek bıraksın. Lütfen, aç ve sahipsiz sokak hayvanlarını unutmayalım” diyen müdürlük çalışanları bu bağlamda yaptıkları çalışmalar sırasında şahit oldukları bir olayı da hafızalarda kalması için “Bir fotoğrafın düşündürdükleri” diyerek bir anekdot olarak aktarmışlar


“BİR FOTOĞRAFIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ”


Yukarıdaki fotoğrafı,  görevli olarak gittiğimiz Giresun/Şebinkarahisar ilçesinde gezip dolaşırken hasbelkader çektik. Bizim için anlamlıydı bu görüntü. Ürkek ve çekingen bir köpeğe sunulmaya çalışılan bir kap yemek… Birazdan, kendisine yemek vermeye çalışan insanların samimiyetine inanan, her halinden aç olduğu belli olan bu sokak köpeği yemeği yemeye başlayacak. Bu manidar ana tanıklık etmek, ancak hayvan sevgisini ve onları korumaya dönük merhameti içselleştirmekten geçiyor galiba. Başka türlü bu fotoğrafı nasıl okumalı? Görünen o ki, insanların üşüyen ve aç bir sokak köpeğine karşı besledikleri hassasiyet, vicdani bir görev olarak gülümsemelerine yansıyarak konmuş adeta. Merhametin ta kendisi olmuş zahir… Çünkü biz iyi biliyoruz ki, var olmak bir haktır ve bütün hayvanlar da yaşama hakkına sahiptir. Ve yine biliyoruz ki, yeryüzündeki her canlı, Allah’ın varlığının ve kudretinin bir delilidir. Bu yüzden, sahipsiz hayvanların da sahipli hayvanlar gibi hayatları desteklenmeli ve korunmalıdır. Onlar bize Yaratanın birer emanetidir. Bilinmeli: Çevremizde böyle açlık ve bakımsızlıktan ölen hayvanlardan dolayı bizlerden ‘hesap’ sorulacaktır.


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates