YEMEK SADECE “YEMEK” MİDİR?

Cuma, Aralık 20, 2013



Yemek olgusunun ülkemizde farklı bir konuma oturtulmasının belki de en büyük nedenlerinden birisi, yemeğin bizim için yaşamsal fonksiyonlarımızın devam etmesi gerekliliğinden çok, bir keyif göstergesi olmasıdır. Yemek bizler için sadece “yemek” değildir. Bu nedenle yemek sektörü ülkemizdeki en önemli ekonomik unsurların başında geliyor.

Ülkemizdeki ekonomi dinamiklarini sıralamamız gerekirse, başlıca turizm ve özellikle son yıllarda ise inşaat sektörünün etkisini rahatlıkla görüyoruz. Ancak fazla dikkat çekmeyen yemek sektörü ise sessiz sedasız, ekonominin önemli çarklarından birisi haline geldi. Geleneksel mutfak tatlarımızın son 10 yılda yurt dışındaki örnekleri gibi tekelleşerek, şubeler halinde ülke geneline yayılmaları, söz konusu ekonomik potansiyelin ulaştığı noktayı anlamamız açısından güzel örnekler olarak karşımıza çıkıyor. Çiğköfte, lahmacun, mantı vs gibi ürünlerimiz artık Uluslar arası şirketlerin bile dikkatini çekerek, yeni konseptleriyle Türk fast – food zincileri olarak nitelendiriliyor.

HER DAMAK TADINA UYGUN TARİFLER
Türkiye genelinde var olan binlerce farklı işletmenin kendilerini tanıtma fırsatı buldukları sitede, özellikle İstanbul genelindeki mekanlara ait değerlendirmelerin A'dan Z'ye kadar okuyuculara sunulduğunu görüyoruz. Yemek severlerin mekan seçimi yapmadan önceki ilk başvurdukları kaynak olan sitede her zevke ve bütçeye uygun mekanı gönül rahatlığı ile inceleyebiliyosunuz.
Çığ gibi büyüyerek, hemen hemen her gün farklı bir işletmenin atılım yaptığı yemek sektöründe kendilerine yer edinmeye çalışan restaurant sahiplerinin bir bakıma sesi olmayı başaran site, işletmeler açısından ticari reklamların samimiyetsiz tanıtım stratejilerinin aksine, hedef kitlenin gönül telini okşayarak, mekan ve müşteri arasında samimi bir köprü işlevi görüyor.
Toplumumuzda önemli bir yeri bulunan yemek adabı ve nezaketleri konusunda da ince ayrıntıların paylaşıldığı sitenin bir diğer dikkat çekici yönü ise, yemek yapma hakkında daha önce bilinmeyen ufak sırların şaşırtan sonuçları. Paylaşılan yemek tariflerini deneyen takipçilerin olumlu geri dönüşleri sitenin işini ne kadar profesyonelce yaptığını gözler önüne seren bir diğer unsur.
Bu tür yatırımların gelecekteki dönemde, gerek bilinçli müşteri kavramının oluşmasına, gerekse de işletmelerin kalite düzeylerini arttırarak, ülke genelindeki rekabete dayalı gelişime büyük katkıları olacağına inanılıyor. Bu paralelde gelişimini sürdüren yemek sektörünün ise ilerideki süreçlerde ülke ekonomisindeki yerini daha da sağlamlaştırarak, mihenk taşı olması pek sürpriz sayılmaz.



Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates