Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

Cumartesi, Aralık 28, 2013

Enfes paçanga böreği herkesin bayılacağı bir ara sıcaktır.

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?
Malzemeler

    1 adet hazır yufka
    1 adet domates
    1 adet yeşil biber
    1 adet kırmızı biber

    150 g rendelenmiş kaşar peyniri
    150 g dilimli pastırma

Yapılışı:

Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir. Soğuduktan sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenerek iç harcı hazırlanır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 parçaya bölünür. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirilerek sigara böreği sarar gibi fakat daha irice sarılır. Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır.

Afiyet olsun


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates