ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI

Perşembe, Aralık 26, 2013



Şanlıurfa'da bir alışveriş merkezinde yemek yarışması yapıldı. Özel bir televizyon kanalında 
yemek programı sunan Emine Beder’in jüri üyesi olduğu yarışmada, yöresel yemekler yarıştı.



- Şanlıurfa'da bir alışveriş merkezinde yemek yarışması yapıldı. Özel bir televizyon kanalında yemek programı sunan Emine Beder’in jüri üyesi olduğu yarışmada, yöresel yemekler yarıştı.

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, 11 yöresel yemek yarıştı. Jüri; Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al’ın eşi Filiz Al ve Emine Beder’den oluştu. 36 müracaatın yapıldığı programda, Şanlıurfa, Gaziantep, Aksaray yörelerine ait 11 
yemek yarıştı. Beder, dikkatini çeken bazı 
yemeklerin ise fotoğrafını çekti.

Jüri heyeti, görsellik ve lezzet kategorisinde değerlendirdiği yemeklerden dereceye girenleri belirlemekte hayli zorlandı. Yarışmada Nilgün Bengisu, ağzıaçık-ağzıyumuk yemekleri ile 1., Esra Şahin bulamalı köfte ile 2., Tuğba Yıldırım borani yemeği ile 3., Leman Şişman ise su böreği ve çullama ile 4., Serap Çadırcı da Yahudi köftesi ile 5. oldu.


Yarışmada 1.’ye 84 parça sofra takımı, 2.’ye 36 parça sofra takımı, 3.’ye kahvaltı takımı hediye edildi. Yarışmada 4. ve 5. olan yarışmacılara ise Emine Beder’in imzalı yemek kitabı ve çeşitli hediyeler verildi.

Tüm yarışmacılara yemek kitabı ve hediyeler verilirken, genelde ev hanımlarının izlediği yarışmayı, alışveriş merkezinde gezen bazı erkekler de ilgiyle izledi.




Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates