Yeşil Elma Son Bölüm Menü’lerini izle (Oktay Usta’nın mutfağı) 24 Aralık Salı

Salı, Aralık 24, 2013

Oktay Usta'nın Maharetli ellerinden "Krem Çikolatalı Rulo Tatlı," tarifi’ni Kaçırdınmı?Oktay Usta'nın "Şehriyeli Pilavlı Kuzu Kol, Ispanak Çorbası " tarifi’de burada!Oktay Usta merak edilen bugünkü konuğu ve menüsü,Oktay Usta, hafta içi her gün hazırladığı birbirinden lezzetli yemek tarifleriyle kadınların imdadına yetişiyor,Ev hanımlarının gözdesi Oktay Usta’nın mutfağı adeta ünlüler geçidi. Sinema, sanat ve televizyon dünyasının parlayan isimleri hafta içi her gün bu mutfakta! Oktay Usta benzersiz tariflerine keyifli sohbetini de eklemeyi ihmal etmiyor. Ve işte fırından yeni çıkmış, tadı damağınızda kalacak enfes bir program daha!
Yeşil Elma Son Bölüm Menü’lerini izle (Oktay Usta’nın mutfağı) 24 Aralık Salı

"Krem Çikolatalı Rulo Tatlı,"
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. Toz şekerini ve vanilyayı serpiyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sütü döküyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koyuyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz. Hamuru elde edince yuvarlıyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Merdaneyle büyükçe bir hamuru açıyoruz. Hamurun üzerine krem çikolatadan koyup sürüyoruz. Toz fındığı serpiyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu ortadan ikiye kesiyoruz ve tabağa koyup buzdolabında dinlendiriyoruz. Hamuru dolaptan çıkarıp rulodan dilimler kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilimleri diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KREM ÇİKOLATALI RULO TATLI
3 su b. un 1 tatlı k. yaş maya 1 çay b. toz şeker 1 su b. süt 2 çorba k. tereyağı 1 yumurta 1 pk. vanilya
İÇ HARCI İÇİN:
krem çikolata
toz fındık
"Şehriyeli Pilavlı Kuzu Kol "
HAZIRLANIŞI: Kuzu kolu sığabileceği bir tencereye koyuyoruz. Kendi yağında çevirerek dışını kızartıyoruz. İçine iri doğranmış havucu ve soyulmuş arpacık soğanları atıyoruz. Tane karabiberi ve defne yapraklarını atıyoruz. Salçasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu ve sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. (Suyunu biraz fazla koyuyoruz ki pilavda da aynı suyu kullanabilelim.) Pilavı için, tencereye sıvıyağ döküyoruz ve arpa şehriyeyi atıp kavuruyoruz. Peşinden doğranmış soğanı koyup kavurmaya devam ediyoruz. Kuzu kolun kıvamlanmış suyunu süzgeçle süzerek pilavın üzerine aktarıyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Kuzu kolu da tenceresinden çıkarmadan üzerine az zeytinyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika daha tutuyoruz. Et kemikten kolayca ayrılabiliyorsa pişmiş demektir. Servis tabağına arpa şehriyeyi koyuyoruz. Üzerine de kuzu kolu ve sebzelerini koyarak servis ediyoruz.
ŞEHRİYE PİLAVLI KUZU KOL
1 kuzu kol 1 kase arpacık soğan 2 havuç 1 çorba k. domates salçası 1 tatlı k. karabiber 3 defne yaprağı tuz su
PİLAVI İÇİN: 3 su b. arpa şehriye 1 soğan sıvıyağ tuz su
‘Ispanak Çorba’ tarifi
HAZIRLANIŞI: Havucu, soğanı ve patatesi küçük küçük doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı döküyoruz. Soğanı ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Peşinden havucu, patatesi ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Ayrı bir tencereye tereyağını ve unu koyup un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Soğuk suyla ve et suyuyla kıvamını açıyoruz. Diğer tencerede kaynayan sebzeleri suyuyla beraber meyane tenceresine aktarıyoruz. Karıştırıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Çorbamız pişmesine yakın doğranmış ıspanağı atıyoruz ve 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz, servis ediyoruz.
1 demet ıspanak
2 havuç
1 soğan
1 patates
1 su b. et suyu
2 çorba k. tereyağı
2 çorba k. un
su
tuz


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates