Hindiba salatası
Kaşık şeklindeki görünümüyle sofrada gayet estetik duran bu lezzetli salataya misafirleriniz bayılacak.
Malzemeler 6 Kişilik
- 12 dal hindiba
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- ½ demet roka
- ½ demet fesleğen
- ½ adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Hindibanın yapraklarını ayırıp yıkayın.
- Kenara alıp kurumaya bırakın.
- Derin bir kabın içine havucu rendeleyin.
- Yeşillikleri yıkayıp ufak ufak doğrayın.
- Tuz, limon ve süzme yoğurdu ekleyip hepsini karıştırın.
- Karışımı hindiba yapraklarının içine doldurduktan sonra servis yapın.
*** Malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar için tüketilmesi uygun değildir.