YEMEK
Kuru kayısılı, cevizli ve havuçlu kap kekler
Kayısı, ceviz ve havucun birleşmesiyle mükemmelliğe ulaşan bu kap kekler hem ailenizin, hem de misafirlerinizin favorisi olacak.
Malzemeler 5 Kişilik
- 3 adet havuç
- 200 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1/2 bardak şeker
- 1.5 bardak un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı soda
- 1/2 yemek kaşığı tarçın
- 1/2 yemek kaşığı vanilya
- 1/3 bardak ceviz içi
- 1/2 bardak kuru kayısı
Hazırlanışı
- Havuçları soyun, küçük parçalar halinde kesin ve robotla kıyın.
- Bir kâseye tereyağı, şeker, vanilya, tarçın, yumurta, un, soda ve kabartma tozunu koyup 1,5 - 2 dakika kadar çırpın.
- Yağlanmış metal, kâğıt veya silikon kalıplara hamurunuzu doldurun.
- Her kap kekin içine bir parça kuru kayısı ve ceviz içlerini yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.
*** Malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar için tüketilmesi uygun değildir.