Perşembe, Aralık 12, 2013

Kuru kayısılı, cevizli ve havuçlu kap kekler

Kuru kayısılı, cevizli ve havuçlu kap kekler
Kayısı, ceviz ve havucun birleşmesiyle mükemmelliğe ulaşan bu kap kekler hem ailenizin, hem de misafirlerinizin favorisi olacak.

Malzemeler 5 Kişilik
  1. 3 adet havuç
  2. 200 gr tereyağı
  3. 2 adet yumurta
  4. 1/2 bardak şeker
  5. 1.5 bardak un
  6. 1 çay kaşığı kabartma tozu
  7. 1/2 çay kaşığı soda
  8. 1/2 yemek kaşığı tarçın
  9. 1/2 yemek kaşığı vanilya
  10. 1/3 bardak ceviz içi
  11. 1/2 bardak kuru kayısı
Hazırlanışı
  1. Havuçları soyun, küçük parçalar halinde kesin ve robotla kıyın.
  2. Bir kâseye tereyağı, şeker, vanilya, tarçın, yumurta, un, soda ve kabartma tozunu koyup 1,5 - 2 dakika kadar çırpın.
  3. Yağlanmış metal, kâğıt veya silikon kalıplara hamurunuzu doldurun.
  4. Her kap kekin içine bir parça kuru kayısı ve ceviz içlerini yerleştirin. 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. 


    *** Malzemelerden herhangi birine alerjisi olanlar için tüketilmesi uygun değildir. 


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates