Soğan Kebabı Yapılışı
Malzemeler
- 650 gr süt danası eti (orta yağlı iri kıyma olacak)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 talı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1,5 kg küçük boy tatlı soğan (başları kesilmiş, yıkanmış süzülmüş)
Hazırlanışı
Eti ve zeytinyağını tepsiye alalım ve azar azar su vererek yoğuralım (elimize yapışmayacak hale gelecek), daha sonra toparlayalım. Soğanları ortadan ikiye keselim, tam koparmadan bırakalım. Arasına eti köfte yapıp koyalım. Malzemeler bitene kadar aynı işlemleri yapalım.1 su bardağı suyu tepsiye koyalım. Üzerini folyo ile kapatalım. 250 derece ısıtılmış fırında 1-1,5 saat kadar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Arada bir kontrol edip suyu azalmış ise sıcak su ekleyelim. Piştikten sonra folyoyu üzerinden çıkaralım, soğanların kızarmasına izin verelim. Suyu tamamen çekilmiş, kızarmış, dinlendirilmiş soğan kebabı servise hazır. Afiyet olsun.