Dürme tarifi
Dürme tarifi malzemeler:
Krep Hamuru İçin;
- 2 adet yumurta
- 150 gr. un
- 1 su bardağı süt
İç Harcı İçin;
- 200 gr. kıyma
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 su bardağı su
Kreplerin Üzeri İçin;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Dürme tarifi hazırlanışı:
- Derin bir kaseye unu koyup, 2 yumurtayı içine kırıp, karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş yediriyoruz.
- Böylece hazırladığımız krep hamurunu bir tarafta dinlenmeye bırakıyoruz.
- Diğer tarafta bir sahanda veya tencerede yağı eritip, ince ince doğranmış soğanı iyice sarartıyoruz.
- Sonra kıymayı, tavla zarı doğranmış domatesi, salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
- İçine 1 su bardağı kadar su, tuz, karabiber ekleyip, 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Kıymalı harcımız suyunu çekince, çok ince kıyılmış maydanozu ekleyip, yine karıştırıyoruz ve altını hemen söndürüyoruz.
- Bir tarafta dinlenen krep hamurundan bir kahve fincanı dolusu alıp, teflon bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
- Bu şekilde tüm krepleri hazırlayıp, bir tabakta üst üste diziyoruz.
- Daha sonra bu kreplerin içine yaptığımız iç harcından koyarak, rulo halinde sarıp, dürüm yapıyoruz.
- Sonra bütün krepleri bir tepsiye yanyana diziyoruz.
- Bıçakla her bir krepin üstünü boylu boyunca, 2 cm derinliğinde yarıyoruz.
- Kreplerin yarılan kısımlarının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 5-7 dakika fırının ızgarasında, peynir eriyinceye kadar ızgara ediyoruz.