Bisküvili kek tarifi
Bisküvili kek tarifi malzemeler:
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- ½ paket kakaolu bisküvi
Bisküvili kek tarifi hazırlanışı:
- Öncelikle derin bir tencerede yağı eritip, hemen unu üzerine ekleyip, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.
- Sonra üzerine tozşeker ve sütü aktararak yine sürekli karıştırmaya devam edin.
- Muhallebimiz kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım ve ılımaya bırakın.
- Öte yandan yuvarlak veya kare ya da dikdörtgen, orta boy ama kenarları en az 3-4 parmak yüksekliğinde bir kalıbı önümüze alın.
- İçine su koyarak her tarafını ıslatıp, fazla suyu dışarı boşaltın.
- Şimdi de mikserle ılınan muhallebiyi en az 5 dakika çırpıp, iyice katılaştırın.
- Sonra bu muhallebinin yarısını içini ıslattığımız kalıbın dibine dökün.
- Üzerine bir sıra kakolu bisküviyi yan yana dizip, tekrar kalan ikinci parti muhallebiyi de onun üzerine gezdirin.
- Sonra en az 3-4 saat buzdolabında bekleterek tatlımızın kıvama gelip, iyice katılaşmasını bekleyin.
- En sonunda dolaptan çıkarıp, üzerine varsa tarçın ya da hindistan cevizi serpiştirin.
- Dilimleyip, servise sunun.