Cumartesi, Aralık 14, 2013

seker-mi-seker
Hangi şeker türünün nerede kullanıldığını öğrenmek ister misiniz?Devamını okuyun...

1. Muskovado şekeri (Ham şeker): Muskovado şekerini koyu kahverengi görünümünden tanırsınız. Bildiğiniz kahverengi şekerden daha iri taneli ve yapış yapıştır. Muskovado şekeri kokusunu ve rengini ham maddesinden, yani şeker kamışından alır. Genellikle rom yapımında kullanılır. 

muskovado şekeri

2. Pudra şekeri: Çok ince ve düzgün taneciklerden oluşur. Kolayca eridiği için hamur işlerinde tercih edilir. 

pudra şekeri

3. Renkli şeker kristalleri: Rafine beyaz şekerin büyük kristaller halinde kesilip gıda boyasıyla renklendirilmesi yoluyla elde edilir. 

renkli şeker kristalleri
4. Sarı şeker: Rafine beyaz şeker hafifçe sarıya boyanarak elde edilir.

sarı şeker

5. Beyaz şeker: Tümüyle rafine edilmiş şeker, gündelik kullanımda genellikle bu tür şeker tercih edilir. 

beyaz şeker

6. Açık kahverengi şeker: Rafine beyaz şekere az miktarda melas eklenerek üretilir. 

açık kahverengi şeker

7. Pekmez şekeri: Rafine şekere daha zengin, koyu renk, özlü bir ürün elde etmek için pekmez eklenmesi suretiyle üretilir. 

pekmez şekeri

8. İnce şeker: İnceltilerek pudra şekerinden de küçük zerreler haline getirilmiş bu şeker türü daha çok dekorasyon için kullanılır. Tatlı yiyeceklerin, keklerin ya da kapkeklerin üzerine serpiştirilir. 

ince şeker


Mutfakta Şef Sizsiniz :) Copyright © 2013
Powered by Blogger Published.. Blogger Templates