Hangi şeker türünün nerede kullanıldığını öğrenmek ister misiniz?Devamını okuyun...
1. Muskovado şekeri (Ham şeker): Muskovado şekerini koyu kahverengi görünümünden tanırsınız. Bildiğiniz kahverengi şekerden daha iri taneli ve yapış yapıştır. Muskovado şekeri kokusunu ve rengini ham maddesinden, yani şeker kamışından alır. Genellikle rom yapımında kullanılır.
2. Pudra şekeri: Çok ince ve düzgün taneciklerden oluşur. Kolayca eridiği için hamur işlerinde tercih edilir.
3. Renkli şeker kristalleri: Rafine beyaz şekerin büyük kristaller halinde kesilip gıda boyasıyla renklendirilmesi yoluyla elde edilir.
2. Pudra şekeri: Çok ince ve düzgün taneciklerden oluşur. Kolayca eridiği için hamur işlerinde tercih edilir.
3. Renkli şeker kristalleri: Rafine beyaz şekerin büyük kristaller halinde kesilip gıda boyasıyla renklendirilmesi yoluyla elde edilir.
4. Sarı şeker: Rafine beyaz şeker hafifçe sarıya boyanarak elde edilir.
5. Beyaz şeker: Tümüyle rafine edilmiş şeker, gündelik kullanımda genellikle bu tür şeker tercih edilir.
6. Açık kahverengi şeker: Rafine beyaz şekere az miktarda melas eklenerek üretilir.
7. Pekmez şekeri: Rafine şekere daha zengin, koyu renk, özlü bir ürün elde etmek için pekmez eklenmesi suretiyle üretilir.
8. İnce şeker: İnceltilerek pudra şekerinden de küçük zerreler haline getirilmiş bu şeker türü daha çok dekorasyon için kullanılır. Tatlı yiyeceklerin, keklerin ya da kapkeklerin üzerine serpiştirilir.
5. Beyaz şeker: Tümüyle rafine edilmiş şeker, gündelik kullanımda genellikle bu tür şeker tercih edilir.
6. Açık kahverengi şeker: Rafine beyaz şekere az miktarda melas eklenerek üretilir.
7. Pekmez şekeri: Rafine şekere daha zengin, koyu renk, özlü bir ürün elde etmek için pekmez eklenmesi suretiyle üretilir.
8. İnce şeker: İnceltilerek pudra şekerinden de küçük zerreler haline getirilmiş bu şeker türü daha çok dekorasyon için kullanılır. Tatlı yiyeceklerin, keklerin ya da kapkeklerin üzerine serpiştirilir.